Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Бежів: застреливши свою дружину, чоловік убив себе

Бежів: застреливши свою дружину, чоловік убив себе

29-04-2011
Страшна і незбагненна звістка облетіла село Бежів Черняхівського району вранці, 18 квітня. Чоловік у своєму будинку застрелив свою дружину і пострілом із рушниці сам звів рахунки з життям. П'ятеро дітей подружжя лишилися сиротами.

“Микола вистрелив дружині у живіт і у спину”

- Десь о пів на одинадцяту ми почули постріли, - розповідає сусід подружжя. - Їх було аж п'ять. Один постріл пролунав у хаті, інші вже – надворі.
Того лихого дня Микола (ім'я змінене) вранці пішов на город. Щось там порав. Город знаходиться якраз впритул біля хати, отже йти далеко не довелося. Готувалися висаджувати городину, тож Микола розкидав гній та добриво. Потім повернувся до хати, де дружина якраз збиралася в місто до лікарні. Доньці треба було зробити щеплення.
Як і де господар будинку дістав рушницю – ніхто не бачив. Він просто узяв зброю і вистрелив дружині у живіт, а коли вона почала втікати – ще раз стрельнув. Уже у спину. Двомісячній дитині, якій, власне, і мали робити щеплення у Черняхові, просто пощастило. Адже ніхто не знає, що б із нею могло статися якби, не приведи Боже, вона була в той час у матері на руках...

Найстаршому з дітей – три рочки

- Микола не був п'яницею. Як усі, мігсобі дозволити випити чарку-дві. Працював, щоб нагодувати сім'ю, - згадують сусіди. У селі досі не можуть втямити, щосаме найшло на чоловіка. Із розмов із односельчанами склалося враження, що Миколу всі знали, поважали. Хоча старші люди мало спілкувалися із подружжям. Тут, у Бежеві, різниця у віці – дуже важливий аргумент для спілкування. До обласного центру якісь тридцять шість кілометрів. Як то кажуть, ближче до цивілізації.
Майже відразу при в'їзді в село від головної дороги йде праворуч другорядна. Важко її назвати дорогою... Просто трава, якою їздить транспорт. Транспорт, очевидно, на цій дорозі - явище не рідкісне. Бо вимощена величезним камінням, яке, швидше за все, невдовзі має стати бруківкою. Саме в кінці цієї імпровізованої доріжки і жили Микола, дружина і п'ятеро дітей. Найстаршому із малечі, стверджують сусіди, три роки.

Ніхто не знав, що у господаря була рушниця

Подвір'я будинку чепурне та доглянуте. Все каже про те, що подружжя було хазяйським. Як показує досвід – тих, хто схильний до чарки, зразу видно. У таких у дворі завжди безлад. Честь робить подружжю ще й те, що, маючи п'ятеро дітей, навіть безлад у подвір'ї можна було виправдати. Але, як стверджуютьу селі, ради подружжя дітям давало.
- Ми не знали, що в нього була рушниця, - розповідають сусіди. За їхніми словами про це ні слухом, ні духом були навіть у міліції. По приїзді на місце пригоди рушницю, ще теплу від пороху гільз, вилучили правоохоронці. Міліцію викликали сусіди.
- Я був на веранді, коли почув постріли... - згадує сусід подружжя. - Хотів вискочити подивитися, що коїться. Але дружина не пустила. Після того я подзвонив братові, а той – викликав міліцію.
Жителі Бежева стверджують, що в дружину Микола стріляв тричі. Який із цих пострілів виявився смертельним – з'ясує міліція. Останні два були спробою самого чоловіка звести рахунки з життям. Як стверджують правоохоронці, Микола вистрелив із рушниці собі в голову. Що, ясна річ, скінчилося фатально.

Родичі загиблих спілкуватися не схотіли?

- Діти лишилися з рідними покійних. У Миколи є брат. Він живе зараз тут із п'ятьма дітьми, - розповів нам сусід. Ми навіть бачили, як хтось на підводі заїжджав у подвір'я Миколиної хати. Проте коли ми після розмови з сусідами вирішили поспілкуватися із родичами покійних – нам ніхто не відкрив дверей хати. Від самого 18 квітня в цьому селі і біля цієї хати побував не один наш колега. Це змусилонас зробити висновок, що родичі загиблих просто не хотіли з нами говорити. Адже якраз напередодні вони відправили своїх рідних у останню путь.
Хвіртка воріт була відкрита, у дворі стояла підвода, розпряжена від коней. А на подвір'ї тиша...
До сьогоднішнього дня ніхтоз односельчан покійних не може втямити, що штовхнуло Миколу на такий вчинок. Однак вряди-годи у Бежеві перешіптуються, що чоловік просто втомився і не міг у нинішній економічно нестабільній державі дати ради своїй сім'ї...

Олександр СУХИЙ

P. S. Газета “Субота” висловлює щире співчуття рідним та близьким покійних.

На головну сторінку

«    Квітень 2011    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Новини