Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Мер Львова порадив житомирянам обрати міського голову і пустити до влади моральних людей

Мер Львова порадив житомирянам обрати міського голову і пустити до влади моральних людей

20-08-2014
Андрій Садовий, який уже 8 років керує Львовом, завітав з робочим візитом до Житомира. З самого ранку встиг прогулятися містом, зустрітися з в.о.міського голови Цимбалюк та місцевими журналістами за чашкою кави.

Протягом дня має поспілкуватися з громадою регіону і побувати в Бердичеві. Попри насичений графік він виділив один день для поїздки в Житомир і розповів, які перпективи може мати наше місто та країна загалом.

"Коли я прийшов на посаду мера Львова, то вирішив для себе, що маю побудувати місто, в якому хочеться жити. Згодом зрозумів, що в першу чергу треба будувати таку країну, - розпочав свою розповідь Садовий у конферен-залі готелю. - При цьому, до влади мають приходити класні люди. Якби у 2005 році були виконані вимоги першого Майдану, цієї війни не було б. У нас вчора був тяжкий день - прибув борт із тілами загиблих військових-земляків і я мав якось це все пояснювати їх рідним. Треба чітко розуміти, що ми не хочемо перемоги будь-якою ціною, ми хочемо здобути її з мінімальними втратами. Якщо наших військовослужбовців постійно обстрілюють з території РФ "Градами", то значить треба відвести війська на 22 кілометри від кордону, куди вони не зможуть влучити. У нас не було армії і формуватися вона почала по крупинках з перших днів війни".

На запитання чи можна було б уникнути таких наслідків війни, якби Садовий погодився піти в президенти і переміг, чиновник не зміг однозначно відповісти. Втім запевнив, що "хоче робити роботу" і "всьому свій час". Каже, що на наступні парламентські вибори треба знайти максимально багато хороших людей, які погодяться йти працювати у ВРУ. Наразі він більше зайнятий їх пошуком, ніж думками про владні крісла.

"Я завжди беру до працю людей кращих за себе. Не збираюся вічно бути мером, бо це й неможливо. Перше, що зробив будучи мером, - зібрав команду професіоналів. Когось позвав з Франківська, когось з Луцька, Києва і Чернігова. За роки моєї роботи стажування у міськраді пройшло 6 тисяч студентів, частина зя ких залишилися працювати, - продовжує Садовий. - У мене відділи очолюють люди віком 23-25 років. Так само і в вашому місті треба знайти тих, хто має кредит довіри і готовий присвятити частину свого життя роботі в міській раді. Хай вони йдуть депутатами. Розробляти і втілювати стратегію розвитку міста мають ті ж самі люди.

В Житомирі має нарешті бути легітимний міський голова, бо місто не може так жити. Звичайно, скрізь, де є люди, завжди будуть проблеми, але хоча б частину з них можна буде вирішити швидше й результативніше. Ваш виконком за кількістю членів може йти на рекорд. Ніде в світі нема такого чисельного органу місцевого рівня. От ви могли б з 60 ваших депутатів хоч назватик ілька моральних людей? Приходять депутати і з міськради роблять акціонерне товариство і починають обкрадати місто й відстоювати суто свої інтереси. Житомиру треба розбудовуватися, але це мають бути сучасні будівлі. Запрошуйте до співпраці іноземних архітекторів, які за свої послуги часом беруть менше коштів, ніж вітчизняні. Спочатку ми будуємо середовище, а потім воно впливає на нас".

На прощання Андрій Садовий поділився кількома пунктами успішної людини - багато працювати, вірити в Бога та любити людей.
Також радить бути сміливим і йти часом на кардинальні кроки. Зі свого досвіду знає, що будь-які реформи несуть за собою втрату рейтингу, але якщо їх не робити, то рейтинг зменшиться в будь-якому разі.

На головну сторінку

«    Серпень 2014    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини