Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирській області хворі на цукровий діабет вже отримали 93 електронні рецепти на інсулін

У Житомирській області хворі на цукровий діабет вже отримали 93 електронні рецепти на інсулін

19-05-2017
За перші тижні дії пілотного проекту із запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну на Житомирщині вже реалізовано 93 рецепти.

Про це розповіла обласний позаштатний ендокринолог управління охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Стаховська 16 травня на зустрічі з лікарями та аптекарями.
«Пілотний проект із запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну фактично стартував в області наприкінці квітня. Станом на 15 травня в області залучено до проекту 38 аптек, через які реалізовано 93 рецепти на інсулін на загальну суму більше 36 тис. грн. Пілотний проект набирає обертів і доволі впевнено розвивається», – зазначила Вікторія Стаховська.

Відповідно до пілотного проекту на Житомирщину виділено державні кошти у сумі 24,8 млн грн, які одразу були спрямовані на райони і розподілені пропорційно кількості інсулінопотребуючих хворих.

Проект та створена електронна база мають на меті забезпечити інсуліном пацієнтів з цукровим діабетом за електронним рецептом лікаря-ендокринолога. А пацієнти з нецукровим діабетом, кошти на яких також закладені в зазначену суму, теж забезпечуються безкоштовно, але у даному випадку рецепт буде не електронний, а звичайний паперовий з відповідними печатками.

Лікар-ендокринолог є користувачем першого рівня, який формує електронний рецепт та роздруковує його пацієнту. Лікар вибирає необхідний препарат із бази даних, в основу якої покладений реєстр референтних цін, що постійно оновлюється. Ніхто із лікарів не може змінити навіть одну літеру у назві препарату інсуліну, форму його випуску тощо. Там зазначені торгові, а не патентовані назви препаратів, які узгодило МОЗ України.

Завдання лікаря-ендокринолога під своїм паролем зайти у базу даних, знайти свого пацієнта, заповнити дані про ту кількість препарату, яка необхідна пацієнту, зберегти рецепт у базі даних та роздрукувати його пацієнту.

Пацієнт, якому виданий такий рецепт, може у будь-який час звернутися до визначеного в районі/місті аптечного закладу. Працівник аптеки, за допомогою доступу до реєстру, ідентифікує номер рецепта в базі даних, та забезпечує пацієнта препаратами відповідно рецепта.

Відповідно до переліку категорій хворих на цукровий діабет для відшкодування вартості препаратів інсуліну, лікарі-ендокринологи, котрі мають право призначати препарати інсуліну, можуть виписувати рецепти з частковим відшкодуванням за бажанням пацієнта. Попередній аналіз свідчить, що 90% пацієнтів отримуватимуть інсулін безкоштовно.

Щодо співпраці з аптечною мережею, фаворитами в області є аптеки Малинського, Новоград-Волинського та Попільнянського районів, які вже працюють з електронними рецептами.

На головну сторінку

«    Травень 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Новини