Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Поліція застерігає: В Житомирській області діє зграя шахраїв

Поліція застерігає: В Житомирській області діє зграя шахраїв

10-06-2017
Лише за добу п’ятеро жителів Житомирщини «подарували» шахраям загалом понад 25 тисяч гривень з власних банківських рахунків або у ході розмови з нібито працівниками служби безпеки фінансових установ, або під час купівлі-продажу товарів у мережі Інтернет. Поліцейські закликають житомирян до обачності.

Двоє жителів регіону, 72-річний бердичівлянин і 57-річна коростенчанка, звернулися до поліції із повідомленням про зникнення коштів з їх банківських рахунків.

З обома заявниками, як з’ясувалося, трапилися подібні ситуації. Напередодні вони мали телефонну розмову із нібито представниками служби безпеки банку, в якому обслуговуються. Дізнавшись про негаразди із рахунком і необхідність терміново виправляти ситуацію для можливості подальшого користування своїми картками, пенсіонери слухняно продиктували абонентам конфіденційні реквізити. У результаті чоловік втратив майже 3 тисячі гривень, а жінка – майже 2 тисячі.

Натомість 33-річна звягельчанка потрапила на гачок шахрая, повіривши отриманому на свій мобільник СМС-сповіщенню про заблокування банківського рахунку. Зателефонувавши на номер, з якого отримала тривожне повідомлення, жінка на прохання «банківського працівника» озвучила реквізити своєї картки і незабаром втратила трохи більше 2 тисяч гривень.

Від пройдисвітів постраждав ще один 28-річний житель Звягельщини. Чоловік купував бджолопакети через оголошення на одному із інтернет-сайтів. Невідомому продавцеві за товар він перерахував 1600 гривень. Однак за кілька днів зрозумів, що залишився і без бджіл, і без грошей, оскільки продавець зник з віртуального простору, а його контакти виявилися недійсними.

Понад 16,5 тисяч гривень за аналогічною схемою заплатив 57-річний житель Чуднівщини, купуючи мінітрактор через інтернет-сайт. Однак по тому, як швидко зник контакт із віртуальним продавцем зрозумів, що просто «подарував» йому кругленьку суму.
За усіма вказаними фактами поліція розпочала кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, в рамках яких установлюються особи пройдисвітів.

Водночас правоохоронці невтомно закликають громадян бути більш обачними у всіх фінансових справах: ні за яких обставин і нікому (ні віртуальним покупцям товарів, ані банківським працівникам) не розголошуйте конфіденційну інформацію про власні банківські рахунки. При покупках через Інтернет намагайтесь використовувати систему оплати товару після його фактичного прибуття.
Шановні громадяни! Пам’ятайте, що безпека ваших заощаджень і надійність прибутків залежать від вашої поведінки і завбачливості!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини