Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Томенко презентував у Житомирі свій записник

Томенко презентував у Житомирі свій записник

24-02-2011
Віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко 24 лютого у Житомирі презентував «Український щорічник 2011», який підготували та видали Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та видавництво «Генеза» з нагоди 20-ої річниці незалежності України. «Український щорічник» представляє собою щоденний записник. Він особливий тим, що на кожен день у ньому вказано дата народження визначних діячів України, які народилися в той чи інший день, данні про них та їх цитати.

Щорічник зроблений у форматі ділового щоденника та складений за принципом, що день розпочинається з дня народження визначного українця, згадки про державні, національні, професійні чи релігійні свята, визначні історичні події тощо. Окрім того, у щорічнику розміщено багато корисної статистичної інформації, а на кожний день запропоновано афоризм дня, який пов'язаний з творчістю визначної особистості, що народилася в цей день чи зі своєрідною тематикою дня.

«Концепція «Щорічника» надзвичайно проста. Кожен ранок ви мусите почати з дня народження визначних українських поетів, філософів, письменників. На кожен день ми маємо дві-три персоналії, афоризми пов’язані з цими людьми», - пояснив Микола Томенко.

Наприклад, 24 лютого народилися Тетяна Яблонська, визначна українська художниця та Віктор Курін, народний артист України та Молдови.
«Щорічник створений для того, аби українці кожного дня, заглядаючи у записник, глибше пізнавали українську культуру», - сказав Томенко.
Внизу кожної сторінки користувачу щодня пропонується давати відповідь на питання "Що я зробив для України?".

Томенко прогнозує, що українці складуть такий щоденник у власний архів, а ще щоденник стимулюватиме людей до роботи на благо держави.

Щорічник уже встигли презентувати в Луцьку, Полтаві, Ужгороді та інших містах, в Житомирі «Український щорічник» можна буде придбати у книжковому магазині «Знання» на Київській, у магазині «Книги» на Скорульського.

Юлія ДЕМУСЬ

- Цей проект ми реалізували своїм коштом із моїми друзями, - зізнається Микола Володимирович. - Пісня, казка, дума — це те, що, як показує досвід, у нас не можуть забрати ні за яких умов. А ось бути українцями треба вчитися. І ось саме для того, щоб любити і поважати Україну, свою малу батьківщину ми видали ці щоденники.

Крім цього проекту, розповів нардеп, фонд “Рідна країна”, засновником якого є Микола Томенко, випускає спеціально для шкіл та садочків України диски з народними колисанками, казками, піснями.

- На диску вміщені не тільки українські, а й іноземні казки та колисанки. Однак усі вони українською мовою, - наголосив віце-спікер.
Як відповідальний у Верховній Раді за гуманітарну сферу, Микола Володимирович також зупинився на питаннях культури.

- Прикро, що на150-ту річницю перепоховання Тараса Шевченка уряд не зміг вшанувати Кобзаря інакше, аніж побудувати за 10 мільйонів майданчик для вертольотів на Чернечій горі.

Хоча цього року Україна відзначатиме ювілеї як мінімум п'яти українських митців, уряд не передбачив у бюджеті жодної копійки на ці цілі. Разом із тим, віце-спікер закликав усіх небайдужих докладати всіх зусиль для вшанування великих українців.

За словами Миколи Томенка, ставлення Януковича і уряду Азарова до всього українського охарактеризувала Ганна Герман. Зокрема, наступ міністра освіти Табачника на українську культуру, остання вважає, - це спеціально спланована акція. Вона має на меті пробудити в українців любов до своїх національних цінностей.

Роман ЗДОРИК

Томенко презентував у Житомирі свій записник

'Томенко

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини