Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
"У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати"

"У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати"

29-05-2017
Цього року напередодні початку купального сезону вже зафіксовано 1 випадок загибелі на воді. Трагедія сталась в с. Пряжів Житомирського району. Там із річки Гуйва вилучили тіло чоловіка 1998 року народження.

Особливе занепокоєння в рятувальників викликають діти, залишені без нагляду дорослих. Адже всі вони знаходяться у групі ризику. З ними постійно треба спілкуватися та привчати до культури безпечної поведінки. Тим паче у період літніх канікул, більша кількість школярів перебуватимуть без нагляду та у постійних пошуках пригод. Останній дзвінок пролунав і час для організації повсякденного дозвілля настав. Тому забави біля води обов’язково входитимуть до плану їхнього відпочинку.

- Не заходьте у воду в незнайомому місці, – застерігає начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук. – Перед тим як зайти у водойму, перевірте дно. Молодь полюбляє стрибати у воду з берега, гірки, урвища, «тарзанки»…Це є грубим порушенням правил безпечної поведінки на воді. Проте ще куди небезпечніше – купатися наодинці. Такий відпочинок може закінчитися бідою, адже за відсутності людей, не буде кому допомогти потопаючому чи хоча б покликати на допомогу.

Також фахівці стверджують, що відпочивати треба тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше перебувати на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

– У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і з самовпевнено запливають далеко від берега - додає Ігор Нікітчук. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Потім їм починає зводити ноги, хапає судома. У цій ситуації головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець. Головне – не панікувати, адже так ми не допоможемо ні собі, ні іншим.

Отож відпочивайте з розумом. Окремо хочеться звернутися до батьків! Необхідно пояснювати своїм дітям такі прості правила безпечної поведінки. Можливо ті знання, які ви дасте своїй дитині, в майбутньому врятують комусь життя.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини