Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини

В обласному центрі з'явиться ще одне комунальне підприємство – міська газопостачальна структура

13-02-2012
В Житомирі з'явиться ще одне комунальне підприємство, пише Житомирська хвиля. На сесії міської ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства "Житомирміськгаз". Воно має забезпечувати газом всіх споживачів в місті – жителів, комунальну теплоенергетику та об’єкти інфраструктури. За словами директора КП "Житомиртеплокомуненерго" Дмитра Рогожина, підприємство має і бажання, і всі законні підстави для роботи напряму з НАК "Нафтогаз України". Дмитро Рогожин каже, що заважає цьому позиція ПАТ "Житомиргаз", яка не дозволяє визначити точні об’єми газу, які споживає саме Житомир. Відповідно, неможливо й визначити обсяги субсидій та покриття різниці в тарифах, а це мільйонні втрати. Крім того:

"До тарифу, який ми отримуємо від НКРЕ, не включені послуги, які хоче виставляти ПАТ "Житомиргаз". А це 62 гривні за кожну тисячу кубометрів бюджетного та госпрозрахункового газу. В середньому на місяць це буде 300 тисяч гривень. В той же час доводжу інформацію – за листопад, грудень та січень за транспортування газу доля ПАТ "Житомиргаз" – 14 мільйонів 962 тисячі. Я думаю, це достатній шматок, щоб не намагатися здерти з нашого міста і наших споживачів ще 300 тисяч гривень додатково"

Загалом же створення комунального підприємства забезпечить щомісячну економію до трьох мільйонів гривень бюджетних коштів та безперебійне і безперешкодне постачання газу всім споживачам, каже Дмитро Рогожин.

Під час обговорення цього питання депутати були на диво одностайними і закликали не зволікати з рішенням. В результаті проголосували за створення комунального підприємства "Житомирміськгаз" (Житомирської міської ради). Постановили також створити комісію, яка вивчатиме ситуацію з газопостачанням міста, утриманням та обслуговуванням газових мереж, а також матиме повноваження для розробки статуту підприємства. Всі роботи планують завершити впродовж місяця, і розглянути результати вже на наступній сесії.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини