Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Через квітневі заморозки в Житомирській області буде неврожай абрикосів, слив, вишень та горіхів

Через квітневі заморозки в Житомирській області буде неврожай абрикосів, слив, вишень та горіхів

24-05-2017
Заморозки у Житомирській області у весняний період 2017 року найбільше вплинули на озиме жито та плодово-ягідні культури.

Про це розповів вчора, 23 травня, начальник управління агропромислового розвитку ОДА Руслан Кирилюк – інформує прес-служба облдрежадміністрації.

«У середині квітня на Житомирщині відбулася різка зміна погодних умов, що обумовило зниження температурних показників до заморозків. Холодна погода з тривалими та інтенсивними заморозками була малосприятливою для росту і розвитку усіх сільськогосподарських культур. На незначних площах відмічається пожовтіння посівів озимого жита, пшениці та ярого ячменю. Присутність заморозків найбільше вплинуло на рослини жита озимого, які перебували у фазі початку виходу в трубку. Через відсутність необхідних елементів живлення, закладка колосків відбувається у екстремальних умовах, можлива їх редукція та недорозвиненість», – розповів Руслан Кирилюк.

За його словами, рослини озимої пшениці, тритикале та ячменю перенесли цьогорічні квітневі заморозки переважно у фазі кущення і не відчули значного їх негативного впливу. На посіви ранніх ярих зернових і зернобобових культур холодна погода із заморозками квітня істотного негативного впливу не мала, хіба що дещо збільшилася тривалість періоду сівба-сходи.

«Найнебезпечнішими були заморозки для плодових дерев. Зниження температури до 1-5° морозу у повітрі є дуже небезпечним для них. Крім того, холодна вітряна погода негативно впливала на їх запилення. Серед плодоягідних культур найбільше пошкодження зазнали кісточкові багаторічні насадження, зокрема очікується 30-80% недобору врожаю абрикос, сливи – 15-50%, вишні – 15-40%, черешні – 10-41%; серед зерняткових – яблуні 2-30%, груші 6-30%; горіхоплідних 30-80%; серед ягідних – смородини, малини, лохини 5-10 %», – зазначив начальник управління.

Крім того, в агроформуваннях області відмічено місцями пошкодження сходів кукурудзи на зерно, сої, пожовтіння верхівок ячменю, жита та пшениці, очікуваний недобір урожаю даних культур буде складати 5-10% до запланованого, очікується на незначних площах від 2% до 10% в окремих господарствах пересів кукурудзи на зерно та сої.

«Незважаючи на все, переважна більшість посівів озимих зернових культур станом на 23.05.2017 року знаходяться в доброму та задовільному стані. Рослини пшениці, тритикале, ячменю досі перебувають у фазі виходу у трубку, а у жита залежно від строку сівби вже в 10-50% рослин фаза колосіння», – резюмував Руслан Кирилюк.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини