Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Юрій Павленко: "Бідність, безробіття, зростання злочинності,   - сумні реалії життя простих українців, які вони хочуть донести до влади,  що живе наче в іншому вимірі"

Юрій Павленко: "Бідність, безробіття, зростання злочинності, - сумні реалії життя простих українців, які вони хочуть донести до влади, що живе наче в іншому вимірі"

04-03-2016
На цьому акцентував народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко, який 3 березня перебував з робочою поїздкою у Чуднівському, Романівському, Любарському районах. Політик взяв участь у роботі сесії Чуднівської районної ради, провів низку зустрічей із керівництвом районів, депутатами місцевих рад, сільськими головами, керівниками підприємств та організацій, партійним активом, місцевими жителями. У рамках поїздки народний депутат також провів прийом громадян, поспілкувався з журналістами.

Мета робочої поїздки полягала в ознайомленні зі специфікою розвитку районів та проблемами людей задля пошуку оптимальних шляхів для їх вирішення, а також – донести позицію, ідеї та завдання політичної партії "Опозиційний блок" до депутатів місцевих рад, представників громад.

"Верховна Рада повинна бути центром реформування країни, натомість її дії дуже пасивні. Через чотирнадцять місяців роботи коаліція розпалась і почала активно протидіяти уряду. У результаті довіра населення до парламенту знизилась до показника 0,7%. Це вказує на системну, а не ситуативну проблему. Сьогоднішня Верховна рада – це гібрид Верховної Ради УРСР, яка не була ініціатором, а лише висвітлювала рішення ЦК КПУ, і Майдану, коли революційна доцільність перевищувала необхідність виконання норм законів. Сьогоднішня політична криза полягає в тому, що Верховна Рада дуже далека від європейських стандартів. У нашому парламенті немає ані процедури формування коаліції, ані процедури відповідальності опозиції. Приймається шквал законів, які люди ще не встигають виконати, а вони вже змінюються. Тобто нинішня влада взяла на себе зобов’язання, але не здатна ухвалити якийсь набір законодавчих актів. Як приклад, виконання умов щодо прийняття безвізового режиму для інвесторів та кредиторів означатиме, що країні можна довіряти, але ці умови так і не виконуються. У результаті взаємовідносини між урядом, який веде себе по-хамськи, та парламентом, який є слабким і не здатним контролювати ситуацію, призводять до взаємонедовіри й взаємознищення двох гілок влади", – зазначив народний депутат.

Юрій Павленко закликав депутатів як від Опозиційного блоку, так і представників кожної політичної сили якісно виконувати свої обов’язки з постійним почуттям відповідальності перед людьми, працювати задля розвитку нашої держави. Він наголосив на необхідності тісного спілкування представників різних політичних сил з метою пошуку компромісних рішень в інтересах України,а не окремих політичних сил. А за приклад такого спілкування навів ситуацію у обласній раді, де представники різних політичних сил змогли домовитися і розпочати працювати на благо області, - без образ, шантажу і взаємних звинувачень. І те, що представники саме Опозиційного блоку увійшли до складу керівництва ради та депутатських комісій, - свідчення європейського підходу до організації діяльності органів місцевого самоврядування.

У зверненні до громади та активістів політик звернувся з проханням підтримати ініційовані Опозиційним блоком зміни до бюджету, які здатні зупинити зубожіння населення.

"Для вирішення цього питання необхідно терміново скликати позачергову сесію парламенту і прийняти зміни до бюджету. По-перше, накласти мораторій на підвищення тарифів. По-друге, збільшити доходну частину бюджету на 84 мільярди гривень за рахунок перегляду таких показників, як інфляція та курс гривні й перерозподілити ці кошти на індексацію мінімальної заробітної плати та пенсії, а також потреби освіти, охорони здоров'я, збільшення видатків на програми регіонального розвитку. Адже якщо держава не виступає інвестором, то яких зовнішніх інвесторів ми можемо залучити? Потрібно усвідомити, що не індикатори МВФ сьогодні важливі, а індикатори життя кожної родини. Тому сьогодні немає часу розділятися по прапорам, а потрібно гуртуватися в інтересах кожної родини, – ось що насправді важливо", – зауважив Юрій Павленко.

Відповідаючи на питання про децентралізацію, політик зазначає, що децентралізація нині проводиться в умовах, коли повноваження продекларовані, але не розписані. Тобто абсолютно не враховуються інтереси дітей та окремих категорій найбільш вразливих верств населення. На його думку, потрібно негайно внести відповідні правки, адже будь-які зміни у законодавстві повинні враховувати інтереси кожного члена громади.

Під час робочої поїздки народний депутат ознайомився з проблемами Любарської ДЮСШ, відвідав місцевий стадіон та обговорив пропозиції щодо його реконструкції, ознайомився з роботою міні-ГЕС на річці Случ.

На кожній зустрічі присутні звертали увагу на необхідності термінового перезавантаження влади та вимагали відставки уряду Яценюка.

«Люди скаржаться на захмарні ціни на харчі, ліки, відсутність харчування дітей в школах, на неможливість оплачувати комунальні послуги за новими тарифами. Бідність, безробіття, зростання злочинності, дитячої безпритульності - сумні реалії життя простих українців, які вони хочуть донести до влади, що живе, складається таке враження, у іншому вимірі. Опозиційний блок сьогодні для все більшого числа українців стає єдиною надією на порятунок, єдиною реальною силою, яка здатна змінити ситуацію в країні на краще. Тому у кожному районі ми мали багато зустрічей з людьми, відвертих розмов. Ми відкриваємо громадські приймальні у кожному райцентрі і будемо разом з депутатами обласної, районних, міських рад вирішувати питання, з якими звертаються люди. За останніми соціологічними опитування Опозиційний блок на Житомирщині є одним із лідерів громадської підтримки. Це висока довіра, і ми її виправдаємо», - резюмував підсумки робочої поїздки Юрій Павленко.

Юрій Павленко: "Бідність, безробіття, зростання злочинності,   - сумні реалії життя простих українців, які вони хочуть донести до влади,  що живе наче в іншому вимірі"

Юрій Павленко: "Бідність, безробіття, зростання злочинності,   - сумні реалії життя простих українців, які вони хочуть донести до влади,  що живе наче в іншому вимірі"

Юрій Павленко: "Бідність, безробіття, зростання злочинності,   - сумні реалії життя простих українців, які вони хочуть донести до влади,  що живе наче в іншому вимірі"


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини