Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Житомирські безхатченки можуть скористатися послугами медико-санітарної допомоги та отримати одяг і взуття

Житомирські безхатченки можуть скористатися послугами медико-санітарної допомоги та отримати одяг і взуття

28-11-2013
У її роботі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, члени координаційної ради з вирішення питань соціального захисту бездомних громадян, заступники голів райдержадміністрацій та міських голів.

Учасники засідання обговорили питання, пов’язані з організацією та проведенням роботи по виявленню бездомних громадян та наданням їм допомоги.
Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Відкриваючи нараду, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих звернув увагу, що безпритульність – це соціальне явище, яке має багато об’єктивних і суб’єктивних причин. Він наголосив, що бездомні громадяни є повноправними членами нашого суспільства. Вони заслуговують на повагу до людської гідності та мають право на соціальний захист.

Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентна Усольцева зазначила, що нормативно-правове регулювання надання допомоги цій категорії населення здійснюється в рамках Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей». За її словами, більшість таких громадян схильні до бродяжництва, жебракування та вчинення злочинів. До того ж, серед безпритульних спостерігається високий рівень захворюваності на СНІД та туберкульоз, що вимагає особливої уваги держави до надання допомоги цим людям.

Валентина Володимирівна розповіла про заходи, які проводяться з бездомними громадянами Житомирщини. З метою надання їм допомоги в області практикується соціальна та інформаційно-роз’яснювальна робота. У всіх районах нашої області під час зниження температури повітря розгортають роботу пункти обігріву громадян. Окрім цього, безпритульні мають можливість скористатися послугами медико-санітарної допомоги та отримати теплий одяг і взуття. Валентина Усольцева наголосила на тому, що погіршення погодних умов вимагає від представників місцевої влади та соціальних працівників звернути увагу на ще одну категорію населення. Це одинокі інваліди та люди похилого віку, які в силу об’єктивних обставин не можуть самостійно про себе подбати.

Висловлюючи свої пропозиції щодо вдосконалення системи соціального захисту бездомних громадян в Житомирській області, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих закликав соціальних працівників та представників органів внутрішніх справ посилити співпрацю з метою виявлення безпритульних та надання їм своєчасної допомоги. Він підтримує координацію зусиль та спільних дій влади, соціальних служб та громадських організацій, спрямованих на соціальний захист бездомних громадян.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини