Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Рижук хоче розширити музей космонавтики

Рижук хоче розширити музей космонавтики

23-02-2011
На прохання голови облдержадміністрації Сергія Рижука Національне космічне агентство України долучилося до створення тематичної експозиції «Україна і космос», яку намічено створити у житомирському музеї космонавтики імені С.П. Корольова. Генеральний директор агентства Юрій Алексєєв передовсім висловив житомирському губернаторові щиру подяку за роботу, яка проводиться в області для вшанування пам’яті славного сина української землі, основоположника практичної космонавтики С.П. Корольова та популяризації досягнень у ракетно-космічній галузі.

Він запевнив, що Національне космічне агентство надасть всебічну підтримку у створенні згаданої експозиції – як інформаційно-консультативну, так і в комплектуванні експонатами. Наразі НКАУ звернулося до керівництва Федерального космічного агентства Роскосмос з проханням передати до Житомирського музею космонавтики імені С.П. Корольова деякі зразки ракетно-космічної техніки та матеріали, які розширять тематику музею. Відтак, створення такої експозиції підкреслить міць нашої держави та її потужний потенціал у ракетно-космічній галузі, значно підвищить інтерес молодого покоління до космічних технологій та сприятиме зростанню престижу нашої області.

Довідково:

У місті Житомирі наразі проводиться реконструкція будівлі «Космос» та розширення музею космонавтики імені С.П. Корольова зі спорудженням приміщень фондосховища, науково-технічної бібліотеки, планетарію та зали площею 107 квадратних метрів, де планується розмістити тематичну експозицію «Україна і космос».

Торік було зведено фундаменти та змонтовано каркас триповерхової будівлі фондосховища і планетарію. Цьогоріч намічено ввести в експлуатацію фондосховище, а до Євро-2012 – залу експозиції, аби до приїзду туристів і вболівальників мати можливість більш наочно і переконливо розповідати про визначну роль України в освоєнні космічного простору, підносити імідж нашої держави у європейському співтоваристві.

Позаяк Національне космічне агентство України володіє більш повною інформацією з цієї тематики, очільник області С.М. Рижук звернувся до Національного космічного агентства України з проханням взяти участь у створенні експозиції та розробки її концепції, зокрема надати музею всебічну підтримку в отриманні експонатів, у т. ч. моделей, макетів, вітчизняних виробів, для тимчасового зберігання яких є відповідне приміщення.

Прес-служба Житомирської облдержадміністрації

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини