Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
У Житомирі планують створити портал про лікувальні та реабілітаційні послуги для дітей-інвалідів

У Житомирі планують створити портал про лікувальні та реабілітаційні послуги для дітей-інвалідів

11-03-2016
У Житомирському державному технологічному університеті 10 березня відбувся круглий стіл на тему: «Рівні можливості: захист прав батьків дітей з інвалідністю».

Захід проходив з ініціативи кафедри управління персоналом та економіки праці ЖДТУ та громадської організації дітей з інвалідністю «Світ без обмежень». Саме ця кафедра університету співпрацює з Інститутом демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України.

Під час круглого столу обговорювалися проблеми, з якими найчастіше зіштовхуються батьки дітей-інвалідів, а також розглядалися оптимальні шляхи їх подолання.

Свої наукові розробки в контексті дослідження потреб, інтересів та прав діток з особливими потребами представили студенти. Так, виступ Марини Ходаківської особливо зацікавив усіх присутніх та викликав майже годинне обговорення. Студентка порушила питання практичної реалізації законів, які захищають дітей-інвалідів у місті Житомирі та області загалом.

Про те, чого вдалося досягти в рамках проведення круглого столу, розповіла викладач ЖДТУ, кандидат економічних наук, доцент Юлія Богоявленська.

Так, було прийнято рішення про необхідність налагодження співпраці з управлінням сім’ї, молоді та спорту міської ради. Учасники обговорення переконані, що структурний підрозділ у більшості людей асоціюється із розвитком і підтримкою спорту. Однак, пора змінити пріоритети і згадати про сім’ї, в яких виховуються дітки з особливими потребами.

Окрім цього, наукові розробки кафедри зацікавили комісію з питань попередження насилля в сім’ї, демографічного розвитку та гендерної рівності. Найближчим часом вони будуть використані під час підготовки до проведення круглого столу, присвяченого гендерній рівності.

За словами Юлії Богоявленської, у Житомирі планують створити інформаційний портал або сайт з інформацією про лікувальні та реабілітаційні послуги для дітей-інвалідів та дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

Обговорювалася й проблема фінансування навчальних закладів, які надають послуги інклюзивної освіти. До речі, цього року з міського бюджету були вперше виділені кошти на утримання двох приватних житомирських шкіл «Всесвіт» та «Сяйво», в яких навчаються діти-інваліди.

На круглому столі не залишили поза увагою й такі питання, як забезпечення протезно-ортопедичними виробами дітей-інвалідів, співпраця з медичними закладами, а також надання матеріальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, в яких виховують дітей-інвалідів. До речі, найближчим часом у відкритому доступі з’явиться вже підготовлений інформаційний збірник із чітким переліком законів, які гарантують та забезпечують рівні можливості для дітей-інвалідів та їх сімей. Батькам також розповіли про те, де та як можна отримати безоплатну правову допомогу.

Особливо мам діток, які мають особливі потреби непокоїть реалізація розпорядження Президента України №818/2015-рп (від 25.12.2015), яке передбачає закриття центрів ранньої медико-соціальної реабілітації. У таких закладах дітям надають одночасно медичну та соціальну допомогу. Якщо з 10 травня вони не будуть працювати, про що йде мова в розпорядженні глави держави, то 541 дитина з ДЦП по всій області, третина з яких прикуті до ліжка, просто залишаться сам-на-сам зі своїми проблемами.

Учасники круглого столу, серед яких більшість, це мами дітей-інвалідів, переконані, що до їхніх проблем дослухаються і всі напрацювання будуть реалізовані на практиці. Діти з особливими потребами захищені законом, а тому є рівноправними з іншими, а тому їх неприпустимо ігнорувати.

У Житомирі планують створити портал про лікувальні та реабілітаційні послуги для дітей-інвалідів

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини