Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів пропонують формувати за новими правилами

На Житомирщині регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів пропонують формувати за новими правилами

25-10-2016
Зокрема, йдеться про те, що випускникам закладів профтехосвіти, які вчаться на державній формі, доведеться в обов’язковому порядку відпрацьовувати три роки за отриманою спеціальністю.

В противному випадку вони мають повернути державі гроші, витрачені нею на їх підготовку. Про це пише сайт Житомирської Хвилі.

Таку пропозицію було подано обласним департаментом економічного розвитку. До сьогодні держзамовлення, яке нині йменується регіональним, формувалося на підставі укладених договорів.

Однак, на думку спеціалістів, ці договори є формальними і не виконуються ані самими випускниками, ані навчальними закладами: "Ми розповіли на нараді з департаментом економічного розвитку, що ми ці договори погоджуємо в департаменті праці.

А вони нам кажуть у відповідь: "Ну і що, що ви погоджуєте? Так, департамент праці погодив ваші матеріали, але хто потім їх виконує? Хто перевіряє це виконання? Ці договори не містять в собі ніяких зобов’язань, на які можна було б реально спиратися".

Тому нам пропонують таке: якщо ми хочемо залишити договори, які такі, то треба прописати пункт, де буде вказано, що випускник має відпрацювати три роки", – розповіла головний спеціаліст сектору з питань професійно-технічної та вищої освіти обласного управління освіти і науки Наталія Осипович.

На її думку, цей пункт є вбивчим, як для роботодавців, так і для самих випускників, адже для обох сторін це значний ризик: "Роботодавці однозначно не будуть укладати такі договори, тим більше, на три роки наперед. І вбивчим цей пункт буде для учнів. Тому що хочуть, щоб ми прописали такий пункт, що або ви відпрацьовуєте три роки, або відшкодовуєте кошти, затрачені державою.

А кошти, якщо ми порахуємо, це порядку 30 тисяч. Або навіть по мінімуму – якщо 7 тисяч навчання коштує в закладах таких за договорами з фізичними особами, то це може бути тисяч 20 і так далі. Тому ми будемо доводити разом зі своїми юристами, що це абсолютно не підкріплено; таких договорів законодавством не передбачено". Іншим варіантом є розміщення регіонального замовлення на конкурсних засадах.

Однак і тут не обійдеться без проблемних моментів, адже фінансово виграватимуть ті заклади, де йде менша кількість коштів на підготовку одного учня. Остаточне рішення щодо цього питання обласна влада планує прийняти після консультацій із керівниками закладів професійно-технічної освіти.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини