Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

У Житомирі керівник обласної фіскальної служби прикривається АТО, щоб уникнути звільнення?

04-02-2015
5 лютого о 12 годині в Богунському районному суді Житомира розглядатимуть цікаву справу. За допомогою позову власного чоловіка в.о. начальника головного управління Державної фіскальної служби Лілія Куришко спробує ще на якийсь час залишитись у своєму кріслі.

Ще на громадському обговоренні, яке проходило напередодні призначення Лілії Куришко на нинішню посаду, до колишньої претендентки було багато питань. Тоді один із відомих місцевих підприємців відверто заявив, що пані Куришко, працюючи на посаді заступника начальника податкової, вимагала у нього хабар. Йшлося також про схеми, за якими частина коштів від перевірок йшла до бюджету, а частина зазначалась окремим стовпчиком у якійсь табличці. І хоча сама Лілія Анатоліївна заявила про свою непричетність до таких схем, у залу це викликало бурхливу реакцію. Сама ж вона помітно нервувалася. Попри звинувачення, в Києві так і не знайшли кандидатури, до якої таких би питань не виникало. З 8 вересня вона була призначена у статусі в.о. на нинішню посаду.

Протягом кількох місяців з дня її призначення навколо Лілії Анатоліївни не вщухали скандали. То під ГУ Міндоходів в області збирались підприємці, то громадські активісти звинувачували її у приховуванні великого будинку, в якому мешкає родина Лілії Куришко. Адже в офіційній декларації про цей самий будинок немає ані слова. Вже після перших звільнень в області за законом «Про очищення влади» про те, що в.о. начальника ГУ фіскальної служби чекатиме люстрація, не говорив хіба що лінивий. І от, нарешті, на 4 грудня минулого року перевірка щодо Лілії Куришко розпочалась.

У пресі одразу з’явилась заява чиновниці на ім’я голови Державної фіскальної служби. Посилаючись на численні закони та Конституцію, вона повідомила, що протизаконних дій під час режиму Януковича не вчиняла, хоча і працювала тоді на керівних посадах. Вона також повідомила що підстав проводити перевірку щодо неї немає, але чомусь вирішила надати на неї згоду, яку ніхто не просив. Чим була викликана заява - сказати важко. Схоже, покидати вже майже рідне крісло важко, хоча раніше в одному з інтерв’ю місцевим ЗМІ Лілія Анатолівна говорила, що люстрації їй боятись нічого.

Звичайно, такого листа про власну непричетність до режиму Януковича явно не достатньо, щоб зупинити люстрацію. Тож вже за кілька тижнів у розпорядження місцевих видань потрапив інший, ще цікавіший документ – позов Дмитра Деречи - батька спільної з Лілією Куришко дитини. Ще донедавна, зокрема на тих самих громадських слуханнях, про які йшлося раніше, вона називала його своїм чоловіком. Так от, Дмитро Дереча подав позов Лілії Куришко та Державної фіскальної служби. В ньому йдеться, що малолітня донька Лілії Куришко проживає з батьком (та позивачем), а мама фінансує потреби дитини за усною домовленістю між подружжям чи колишнім подружжям. Батька дитини, який офіційно не працює, стурбувало те, що Лілія Куришко має бути звільнена за законом «Про очищення влади», тож вона не матиме можливості фінансувати дитину. В той же час турботливий батько вважає, що Лілія Куришко не робить все можливе, щоб залишитись на посаді. Він стверджує, що по роботі і як волонтер в.о. начальника фіскальної служби перебувала в зоні АТО. Це є підставою не застосовувати до чиновниці люстрацію. Але, на його думку, Лілія Анатоліївна не надала необхідні відомості про перебування в зоні АТО люстраторам. Тож саме через суд Дмитро Дереча вирішив примусити її надати інформацію про перебування в зоні АТО.

Чомусь на думку приходить колишня любов чиновників до статусу «чорнобильця». Тепер мода інша – зона АТО. Але, напевне, це ще кривавіше і цинічніше за Чорнобиль. Поки на сході країни наші військові проливають кров, хтось просто намагається, використовуючи війну, втриматись у теплому кріслі.

До речі, випадок таких новоявлених волонтерів взагалі-то не перший, але вже після оприлюднення інформації про позов до Лілії Куришко, випадково чи ні, увагу на це звернув Президент. Буквально днями він заявив, що не дозволить прикриватись АТО тим, на кого чекає люстрація.

А поки що суддя Богунського суду Корицька В.О. призначила засідання на 5 лютого та винесла Ухвалу про забезпечення позову, згідно якої до розгляду справи по суті звільнити Лілію Куришко не можна. Але є ймовірність, що громадськість не омине увагою засідання суду. Зрештою, коли законним способом зупинити цинізм не можна, не виключно, що справа дійде до «народної люстрації».

У Житомирі керівник обласної фіскальної служби прикривається АТО, щоб уникнути звільнення?


Лілія Куришко


У Житомирі керівник обласної фіскальної служби прикривається АТО, щоб уникнути звільнення?


Будинок родини Куришко в Пряжеві

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини