Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Чому мовчить Сергій Машковський?

Чому мовчить Сергій Машковський?

02-07-2015
Опублікований на днях в мережі документ за підписом голови Житомирської ОДА Сергія Машковського про нові правила взаємодії обласної влади зі ЗМІ вже читає вся Україна. Проте, реакції самого керівника області немає.

Вчора, 1 липня, інтернет-видання «Телекритика» опублікувало матеріал: «Голова Житомирської ОДА заборонив чиновникам давати коментарі ЗМІ без погодження».

Інститут масової інформації запропонував того ж дня свою версію: «Голова Житомирської ОДА заборонив підлеглим давати коментарі ЗМІ та відповідати на запити без погодження».

А сьогодні, 2 липня, публікація з цього ж приводу з’явилася на «Українській правді» під заголовком: «Житомирський губернатор заборонив чиновникам напряму говорити зі ЗМІ».

А також на сайті "Деловая столица" - "Глава Житомирщины ввел табу на прямое общение чиновников с журналистами".

Поза увагою цей факт не залишився і на сайті "Цензор.Нет": "Губернатор Житомирщины запретил чиновникам ОГА общаться с прессой без согласования со спецдепартаментом. ДОКУМЕНТ".

Видання "Газета.ua" теж сьогдні написала: "Губернатор Житомирщини заборонив чиновникам говорити з журналістами без дозволу".

Натомість у проміжку між цими матеріалами департамент-монополіст облдержадміністрації обмежився роз’ясненням щодо порядку висвітлення діяльності ОДА та співпраці зі ЗМІ.

У повідомленні на сайті державної структури йдеться про те, що «доручення не обмежує доступу до публічної інформації та повністю відповідає діючому законодавству». Екс-президент України Янукович теж не думав, що порушує діюче законодавство, коли застосував силу на Майдані. За це він поплатився. На що ж розраховує Сергій Машковський?

При цьому, у роз’сненні додають: «за таким порядком облдержадміністрація працює вже місяць, і він себе виправдав. Жодних скарг від представників ЗМІ не надходило. Всім, хто зверталися за інформацією, департамент в оперативному порядку надав максимальне сприяння».

Тільки самі журналісти чомусь не виступають на підтримку останньої тези. Доручення підписав Сергій Машковський, однак він мовчить. Посадовець не оправдовується і навіть не заперечує всього шквалу критики на свою адресу. Очевидно, доручення влаштовує і його особисто. Всі про це говорять, а коментує департамент, що й прямо передбачено у документі. Таким чином, в ОДА сумлінно виконують всі вказівки керівника.

Чому мовчить Сергій Машковський?

Джерело статті: Житомир-онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини