Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирському міськвідділі міліції зараз два начальники

У Житомирському міськвідділі міліції зараз два начальники

28-07-2015
Практика свідчить, що українське законодавство порушують не лише пересічні громадяни, а й високопосадовці. При цьому, саме ті, хто стоять на варті законності і правопорядку в нашій державі. Керівництво обласного управління міліції та сам Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виконують постанову суду та одним підписом вирішують питання, які не перебувають у сфері їхньої компетенції.

Пересічні житомиряни навіть не знають про те, що зараз в міському відділі міліції два начальники – Володимир Остапчук та Михайло Сорока. При цьому, обидва посадовці одночасно законно перебувають на посаді.

Ще 14 травня цього року Житомирський апеляційний адміністративний суд поновив на посаді начальника Житомирського МВ УМВС України полковника міліції Володимира Остапчука. Тоді суд скасував два накази Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про притягнення Володимира Остапчука до дисциплінарної відповідальності та звільнення з посади.

За словами полковника міліції, він дізнався про своє звільнення 7 листопада 2014 року, хоча наказ був підписаний профільним міністром ще 28 жовтня.

Проте, до цього часу рішення суду не виконано. «Зараз в міськвідділу міліції фактично два керівники. І нам обом потрібно буде виплатити зарплату. Я її не отримую вже 8 місяців. Арсена Авакова оштрафували і в подальшому його дії розцінюватимуться як кримінальний злочин», - розповідає Володимир Остапчук.

Сьогодні, 28 липня, в Житомирському окружному адміністративному суді розглядалася ще одна справа стосовно Володимира Остапчука. В міліції не лише не виконують постанову суду, а більше того, свідомо перевищують повноваження. Так, 13 липня цього року начальник УМВС України в Області Валерій Рудик підписав наказ про звільнення Володимира Остапчука з органів внутрішніх справ.

Адвокат Остапчука Роман Орєхов роз’яснив: «До компетенції начальника УМВС не входить звільнення з органів внутрішніх справ полковника міліції. Таке рішення приймає виключно Міністр внутрішніх справ. Міністр жодним своїм наказом не делегував такого повноваження начальнику УМВС. І начальник не міг про це не знати. Таким чином, такий наказ є протиправним і підлягає скасуванню».

Роман Орєхов наголосив на тому, що постанова суду про поновлення Володимира Остапчука на посаді до цього часу не виконана. Він фактично залишається начальником міськвідділу міліції, оскільки наказу про його призначення ніхто не скасовував.

На суді не була представлена сторона відповідача, тобто не прийшов ніхто з УМВС. Суддя вимагав ще деяких документів, а тому засідання знову переноситься.

У цій ситуації багато чого незрозумілого. У черговий раз виникає запитання, чому посадовці дозволяють собі свідомо оминати і не виконувати норми чинного законодавства. Якщо міністр та начальник міліції порушують закон, то важко уявити, з чим доводиться щодня зіштовхуватися звичайним громадянам.

У Житомирському міськвідділі міліції зараз два начальники


Джерело статті: Житомир-онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини