Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині вода забрала життя 8 мешканців, серед яких двоє дітей

На Житомирщині вода забрала життя 8 мешканців, серед яких двоє дітей

21-08-2018
Цього літа внаслідок необережного поводження на воді трагічно обірвалося життя 17 мешканців області. Найбільше нещасних випадків сталося в серпні – потонуло 8 осіб, серед яких двоє дітей.

На Житомирщині вода забрала життя 8 мешканців, серед яких двоє дітей


Трагедії обумовлені тим, що відпочивальники нехтують основними вимогами, яких необхідно дотримуватися під час перебування на водних об’єктах. Бажаючи освіжитися в спекотну погоду, люди часто обирають для відпочинку заборонені, не облаштовані місця та вживають спиртні напої або роблять спроби ризикованих запливів на великі відстані. Як наслідок – травматизм та загибель.

16 серпня смертельний випадок стався на ставку в с. Лебединці Андрушівського району – загинув місцевий житель, 1952 року народження. З’ясувалося, що двоє товаришів відпочивали того дня на березі ставка, розпиваючи спиртні напої. Один із них встав та, втративши координацію рухів, впав з невеликого обриву у воду. У водоймі купалися діти, які й кинулися на допомогу та витягнули чоловіка на берег. Товариш намагався відвести його додому, але той відмовився і залишився лежати на березі. Після другої невдалої спроби підвестися, чоловік знову скотився з обриву у воду. Діти кинулися на допомогу вдруге, але вже знайти його не змогли. Людина потонула.

Для безпеки населення масовий відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Тобто пляжах, де чергують сезонні рятувальні пости, пологе пісчане або галькове дно і воно перед купальним сезоном обстежене дно на предмет усунення небезпек. А нещасні випадки трапляються саме у місцях стихійного відпочинку населення – на кар’єрах, ставках, водоймах та річках, які не передбачені для купання і відповідним чином не облаштовані.

Рятувальники наголошують, що найбільш небезпечний ворог відпочиваючих – алкоголь, бо під його дією людина втрачає самоконтроль і не може адекватно діяти у випадку небезпеки. Більшість чоловіків потонули саме у стані алкогольного сп’яніння!

Також слід уникати відпочинку в незнайомому місці та води зі швидкою течією. На рівнинних річках є багато ям і вирів. Вони підступно зустрічаються біля піщаних кіс, під берегом, де особливо полюбляють купатися діти. Особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана.

Відпочиваючи на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою. Утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – це головна причина трагічних випадків. І ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Серпень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Новини