Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
15 квітня 2021 - яке сьогодні свято, чим день увійшов в історію, що сьогодні не можна робити

15 квітня 2021 - яке сьогодні свято, чим день увійшов в історію, що сьогодні не можна робити

15-04-2021
15 квітня - 105-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року залишається 260 днів. У XX і XXI століттях цей день відповідає 2 квітня Юліанського календаря.

Яке свято 15 квітня 2021:

Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день мистецтва, Міжнародний день культури, День екологічних знань, Міжнародний день торт-піци, День мікро-волонтерства, Міжнародний день фахівця лабораторної діагностики, Всесвітній день без мобільного зв'язку.

Вербна неділя 2021: коли святкуємо, звичаї та прикмети дняВ Україні - День співробітників карного розшуку, в Казахстані - День закоханих, у США - День Джекі Робінсона, День «Макдональдса», День «Це відстій», День «Дай п'ять», День пам'яті «Титаніка», День гумової гумки, День отця Даміана, National Griper's Day, День мови жестів, День пам'яті жертв теракту на Бостонському марафоні, День «Спробуй здогадатися», День «Запитайте атеїста», День глазурованого окосту, День пральні, День «Познайомтеся зі своїми клієнтами», День податків, у Грузії - День Любові, в Іспанії - День дітей, в Ізраїлі - День незалежності «Йом ха-Ацмаут», в Узбекистані - День працівників культури і мистецтва, в Англії - День трагедії на стадіоні «Хіллсборо», в Індії - День Хімачал.

Пам'ятні дати 15 квітня, річниці та події:

У 1784 році в цей день італійський винахідник Містер Россо і 10-річний хлопчик-барабанщик злетіли на повітряній кулі з площі в Дубліні (Ірландія), здійснили двогодинний політ і приземлилися в Ретоуті. Під час польоту хлопчик близько години вибивав на барабані дріб, щоб вказати місцеперебування аеростата натовпові глядачів, що зібрався. Це був перший у Великій Британії пілотований політ на повітряній кулі.

У 1856 році був презентований перший в Канаді паровоз «Торонто».

У 1874 році в Парижі, у майстерні фотографа Надара була організована перша галерея творів художників-імпресіоністів: невизнані паризькі художники Моне, Ренуар, Піссарро, Сезанн, Дега відкрили на бульварі Капуцинок свою власну виставку.

У 1877 році італійський винахідник Енріко Форланіні підняв у повітря прото-вертоліт.

У 1891 році американський винахідник Томас Едісон провів громадську демонстрацію свого кінетоскопа, машини рухомого зображення.

У 1896 році в Афінах завершилися Олімпійські ігри, вперше відроджені з часів античності.

У 1924 році в США вийшов перший у світі атлас автомобільних доріг.

У 1951 році в Лондоні пройшов перший конкурс краси формату «Міс Світу». Завдяки цій події Лондон отримав славу столиці світової краси. Перший конкурс «Міс Всесвіт», до речі, проходив теж у Лондоні. «Винахідником» «Міс Світу» став лондонський рекламний агент фірми «Мекка» Ерік Морлі, якого попросили придумати щось оригінальне для реклами танцзалу під час британського фестивалю. На звання «Міс Світу» в першому конкурсі претендувало 30 дівчат. Вони з'явилися на сцені в купальниках «бікіні», у той час ще не відомих в Англії, чим спричинили фурор. Переможницею конкурсу стала шведка Кікі Хааконсон, яка отримала премію в розмірі 1000 фунтів і можливість з'явитися на сторінках таблоїдної преси. До речі, у 2004 році пройшов перший в історії Міжнародний конкурс «Міс пластична хірургія». Він відбувся в Китаї.

У 1955 році в місті Дез-Пленз, штат Іллінойс, Рей Крок відкрив свій перший ресторан «Макдоналдс».

У 1998 році на одному із заводів Intel був виготовлений останній кристал для процесора класу Pentium. Офіційно був оголошений новий процесор для» «масових» користувачів - Celeron.

У 2019 році сталася руйнівна пожежа в соборі Паризької Богоматері, що призвела до обвалення даху та шпиля. Реконструкція собору триває донині.

Яке сьогодні церковне свято:

Православна церква 15 квітня вшановує пам'ять святого ієромонаха Тита Чудотворця. До святого звертаються, щоб він допоміг у справах, приніс процвітання і добробут. У народі день назвали «Тит Льодолам», «Безкормиця».

Що сьогодні не можна робити:

Не можна накривати щедрий стіл і витрачати великі суми грошей.

На головну сторінку

«    Квітень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Новини