Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини

Крим на межі краху: туристи ночують в машинах, а їжу купують в магазинах

10-07-2012
У той час як влада заявляє,що з початку сезону в Криму вже відпочили понад 2 млн туристів, що на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року, туроператори і бізнесмени запевняють, що сезон можна сміливо назвати провальним.

Першими курортників зустрічають таксисти і водії маршруток. За їхніми підрахунками, ситуація з туристами сумна, пише "Сегодня".

"Через наше "сито" проходять усі, хто прибуває на потягах. Цього року людей набагато менше. Таксисти стогнуть. Раніше ті, хто не зміг купити квиток на автобус, їхали з ними. Тепер ми збираємо всіх і ще залишаються порожні місця. Хто ж поїде до Ялти за 300 грн, якщо можна з нами за 30?", - розповів Михайло, котрий вже багато років працює офіційно на маршруті Сімферополь - Ялта.

Сергій Денисов багато років займається морськими перевезеннями в Балаклаві та Севастополі і запевняє, що кількість туристів зараз - 30% від минулого року: "Можливо, всі кошти залишилися на Євро, але багатих людей в Криму немає. Ми не розуміємо, де вони знаходяться і чи приїдуть взагалі", - бідкається Сергій.

Власник невеликого бару в Щолкіно Віктор Премишев розповів, що помітив недостачу не тільки відпочиваючих, але і грошей в їхніх кишенях: "Якщо раніше гуляли на славу, то зараз беруть одне-два пива з салатом або горішками і продовжують банкет просто на пляжі". У людей, які здають житло, теж справи йдуть не кращим чином.

Валентина Смолінська хотіла в цьому сезоні добре заробити на своїй квартирі в Ялті класу люкс, але це виявилося непросто. "Людей так мало, що хоч плач. За майже півтора місяця літа у мене два клієнти. Молода пара з Москви через тиждень з'їхала зі словами, що їм погода не подобається. А друга сім'я з'їхала через пару днів зі словами, мовляв, стільки всього жахливого начиталися про Крим в інтернеті, що взагалі не хотіли приїжджати, але ризикнули - і дарма", - заявила Валентина.

Економіст Андрій Клименко вважає, що в останні два-три роки в Криму стало модно економити: "Треба дивитися адекватно: на набережних не проштовхнутися, але люди йдуть пішки і купують продукти в магазинах, замість того, щоб їсти в ресторанах".

Прес-секретар одного з елітних готелів на південному узбережжі Криму Едуард Якубчук розповів, що деякі люди, приїхавши в Крим, ночують у власних авто. "Під вікнами мого під'їзду стоїть дорогий автомобіль з Росії, в якому ось уже третій день ночує молода пара. Щоранку вони з обрізаної пластикової пляшки вмиваються і чистять зуби, ввечері красиво одягаються і йдуть гуляти", - дивується Едуард.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини