Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
VAB Банк Бахматюка може повторити долю "Таврики" - ЗМІ

VAB Банк Бахматюка може повторити долю "Таврики" - ЗМІ

06-12-2012
5 грудня з активами 12,8 млрд гривень "ВіЕйБі Банк" почав рекламу депозитів для фізосіб під 31% річних - це рекордна ставка для середніх і великих банків.

Про це пише Forbes.ua

Як пише видання, згідно зі звітом рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг", за перші дев'ять місяців кошти банків, залучені "ВіЕйБі", скоротилися на 75%, а ліквідні активи (грошові кошти та їх еквіваленти) всохли майже на 40%.

Як розповіло виданню джерело в НБУ, бойкот "ВіЕйБі Банку" оголосили не тільки колеги по цеху, а й регулятор. За його словами, цей банк вже близько місяця не може домогтися від керівництва Нацбанку стабкредиту.

"Є розмови, що перед виборами Партія регіонів просила Бахматюка проспонсорувати вибори певних кандидатів, - повідомив службовець Нацбанку. - Він проспонсорував, але не в повному обсязі. Тому рефінансування їм і не дають". За словами джерела, у цього банку навіть немає ліквідних застав, щоб отримати такий кредит", - йдеться у повідомленні.

"Чи не єдиним кредитором "ВіЕйБі" на міжбанку до останнього часу залишався банк "Фінансова ініціатива", який також належить Бахматюку. "З січня ВіЕйБі Банку бланкові (беззаставні) кредити ніхто не дає, тільки під гарантії "Фінансової ініціативи" або якщо гарантійний лист підкладуть від "Авангарду", - стверджує банкір.

Як розповіло виданню джерело на ринку, ось уже кілька тижнів міжбанківські кредити "ВіЕйБі Банку" не дає навіть сестринська "Фінансова ініціатива". "Зараз кінець року, і Бахматюку потрібні гроші для основного бізнесу, тому він безпосередньо кредитується в "Фінансовій ініціативі", на підтримку ВіЕйБі банку грошей вже не вистачає", - розповідає банкір.

"Ситуація ускладнюється і тим, що необхідних застав немає і у "Фінансової ініціативи", яка, по ідеї, могла б стати субкредитором "ВіЕйБі". У Нацбанку не захотіли офіційно коментувати ситуацію навколо ВіЕйБі. Але джерело стверджує, що ця фінустанова - один із основних претендентів на введення куратора або тимчасової адміністрації", - пише видання.

Згідно з повідомленням, показово, що, за даними РА "Експерт-Рейтинг", адекватність капіталу "ВіЕйБі Банку" вже досягла майже критичної позначки в 10,8% (норматив НБУ - не менше 10%). Це значить, що банку необхідна термінова докапіталізація.

Як відомо, банк "Таврика", перед тим як туди ввели куратора від НБУ, рекламував депозити під 29% річних.

Нагадаємо, 27 листопада НБУ наклав на АТ "Банк "Таврика" ряд обмежень на здійснення банківських операцій.

За даними НБУ, за перші 9 місяців 2012 року залишки коштів населення і підприємств на рахунках у банку "Таврика" збільшилися на 260 млн гривень, а загальний обсяг коштів клієнтів банку становить 2,9 млрд гривень.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини