Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Стягнення боргів із зарплат в Україні зробили безстроковим

Стягнення боргів із зарплат в Україні зробили безстроковим

23-10-2013
Борги компаній із зарплат співробітникам будуть в Україні безстроковими. Конституційний суд виніс відповідне рішення, таким чином, зміцнивши права працівників підприємств будь-якої форми власності. Зокрема, як повідомляють "Вести" львів'янин Юрій Дзьоба написав до Конституційного суду звернення, в якому попросив роз'яснити, чи є строки давності у позовів зі стягненню боргів з підприємства.

КСУ виніс рішення, згідно з яким "працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення сум індексації заробітної плати та компенсації втрати частини зарплати у зв'язку з порушенням термінів її виплати без обмеження будь-яким строком". На думку юриста Івана Боднарука, таке рішення зробить революцію в розгляді "зарплатних позовів".

"Якщо на підприємстві з якоїсь причини не було роботи і виникла заборгованість із зарплати, роботодавці примушували працівників звільнятися за власним бажанням і обіцяли на словах, що всі борги будуть погашені. Мовляв, ти пиши заяву, а ми повернемо гроші тобі ще й на роботу приймемо, коли справи підуть краще, - заявив Боднарук. - Багато людей вірили таким казкам, звільнялися за власним бажанням, у результаті не тільки самі позбавляли себе вихідної допомоги, яку повинен сплатити роботодавець у зв'язку, скажімо, з закриттям підприємства або реорганізацією, але і зароблених грошей".

Експерт зазначає, що раніше кмітливі роботодавці чекали три місяці, доки мине строк позовної давності. Якщо людина за цей час не пішла з позовом до суду, то пізніше це вже не мало сенсу. "Після закінчення трьох місяців суди відмовляли у задоволенні позову, оскільки минув термін давності за довгостроковими трудовим договорами, - заявив юрист. - Тепер же рішення КСУ, обов'язкове для виконання усіма судами, відкриває можливість громадянину навіть через 10 років вимагати у роботодавця повернути зароблене плюс індексацію". Нагадаємо, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні в серпні 2013 року порівняно з попереднім місяцем зменшилась на 0,3% і на 1 вересня склала 982,9 млн грн. За даними Держстату, з початку року заборгованість по зарплаті зросла на 10,0%.





На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини