Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Українці перестали активно скуповувати долари

Українці перестали активно скуповувати долари

11-11-2013
В Україні у жовтні населення купило іноземної валюти на $ 216 млн більше, ніж продали банкам, що у три рази нижче чистого попиту на валюту місяцем раніше, повідомили в НБУ. Такий низький чистий попит є аномальним для середини осені, оскільки інтерес до доларів в цей період традиційно активізується.

До прикладу, в минулому році через політичну нестабільність, пов'язану з виборами в Раду, українці купили у банків на $ 2,17 млрд більше, ніж продали їм.

Щоправда, і без дестабілізуючих чинників населення завжди в жовтні активніше скуповувало валюту, ніж зараз - у 2011 році попит становив $ 1,4 млрд, у 2010-му - $ 1,87 млрд, а в 2009-му - $ 790 млн. Низька зацікавленість населення у валюті дозволила Нацбанку скоротити витрати на підтримку курсу гривні - у жовтні на ці цілі було спрямовано $ 297 млн.

Крім цього, в жовтні валютні вклади українців зменшилися на $ 87,9 млн, тоді як у вересні вони зросли на $ 201,4 млн. "Всі втомилися від невизначеності. Можливо, девальваційні настрої серед населення присутні, але люди не можуть весь час скуповувати валюту.

Зниження попиту призвело до поступової дедоларизації депозитів - зараз вклади у гривні становлять вже понад 56% від загального портфеля. На початку осені девальваційні очікування були значними, але населення навіть перестаралося у купівлі валюти", - повідомив виданню "Коммерсант-Украина" керівник центру "Форекс Клуб Україна" Микола Івченко.

Крім того, попит на валюту знизився і через падіння купівельної спроможності українців. "В країні сповільнюються темпи зростання номінальних доходів населення, і люди витрачають більше грошей на нагальні потреби, а не на купівлю валюти", - вважає Івченко. На думку експертів, найближчим часом значного попиту на готівкову валюту не передбачається.

"До кінця року попит буде нестабільним. Розкид може бути плюс-мінус 0-300 млн, але такі цифри не можуть серйозно вплинути на ситуацію, оскільки готівковий ринок становить лише 5-6% від загального обсягу валютного ринку", - зазначив Івченко.

"В кінці листопада попит на валюту традиційно йде на спад. Люди починають більше думати про наближення свята, а не про купівлю валюти", - резюмував член правління-скарбник "Сбербанку Росії" Дмитро Золотько.



На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини