Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Німецькі інвестори планують збудувати завод з переробки сміття в Житомирі

Німецькі інвестори планують збудувати завод з переробки сміття в Житомирі

21-05-2014
Можливість будівництва у Житомирі заводу з переробки побутових відходів обговорили у ході зустрічі із представниками німецької компанії «INSIL».

Про це провідомляють на сайті міськради.

В. о. міського голови Любов Цимбалюк зустрілася із дирекцією німецької компанії, що виступає з пропозицією побудувати у Житомирі сучасний завод з переробки сміття.

«Ми раді, що маємо можливість ознайомитися з даним проектом, адже досвіду переробки твердих побутових відходів у такому форматі Житомир досі не має. Проект вивчатиметься відповідними службами та буде зроблений висновок щодо можливості його впровадження», - зазначила Л.Цимбалюк.

За статистикою, яку наводять представники компанії, щороку підприємство здатне переробляти сміття в об’ємі 100 тис. тонн на рік. У разі його будівництва в Житомирі, буде можливість здійснити переробку і скупчених раніше відходів, що захоронюють на спеціалізованому полігоні.

Відповідно до потреб міста завод, окрім свого прямого призначення, на основі переробки ТПВ може виробляти 20 000 МВт електроенергії, 25 000 МВт термічного тепла або 35 280 000 л дизпалива.

На базі заводу працюватимуть кілька блоків з автоматизованою системою управління, на яких відбуватиметься сортування ТПВ, пироліз (розкладання природних органічних сполук внаслідок нестачі кисню) та виробництво вищезазначеного продукту.

За словами представників компанії « INSIL », однією з переваг даного проекту є те, що він не матиме шкідливого впливу на навколишнє середовище та на персонал, який там працюватиме. В рамках його розробки враховувалися всі необхідні норми: санітарні, пожежні, охорони праці та ін.

Проект передбачає створення близько 70 робочих місць. Тривалість будівництва заводу розрахована на 18 місяців. З них 14 місяців – власне будівельні роботи. 4 місяці – навчання персоналу.

Розмір ділянки, необхідної для створення даного підприємства складає 4 га. За проектом, який презентували представники німецької компанії, завод сам здатен виробляти електроенергію для свого функціонування, тому ніяких енерговитрат для міста не передбачено.

Можливість подальшої співпраці та створення у Житомирі заводу з переробки ТПВ будуть обговорюватися в ході наступних зустрічей.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини