Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

Партія Яценюка невдоволена новими тарифами

24-12-2010
"Фронт Змін» вимагає реформування житлово-комунальної сфери та інформації від профільного заступника міського голови," - заявив сьогодні голова фракції "Фронту Змін" у Житомирській міській раді Борис Буряченко, коментуючи прийняті міськвиконкомом рішення щодо збільшення цін на обслуговування комунальними службами будинків та прибудинкових територій у Житомирі.

"Акцентуємо Вашу увагу на важливому для всієї житомирської громади рішенні, яке прийнято виконкомом Житомирської міської ради. А саме, виконком прийняв рішення, про підняття тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються КВРЖЕПами," - сказав Борис Буряченко.

На думку депутата міськради, ухвалення нових ставок тарифів відбулося з порушенням ряду норм чинного законодавства.

"Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 року, виконавець доводить розрахунок тарифів до відома власників житлових будинків та інших споживачів послуг шляхом проведення щодо кожного будинку громадських слухань. На громадських слуханнях, які передували затвердженню виконкомом тарифів, обговорювались не розрахунки тарифів, як того вимагає Закон, а вже сталі цифри без жодного розрахунку," - констатував Буряченко.

За словами голови Житомирської міської організації "Фронту Змін", саме розрахунки є головною основою для перегляду тарифів. До того ж самі громадські слухання мають проводитись у зручний для громадян час й про це мають бути повідомлені, як громадяни, так і засоби масової інформації.

"Так звані слухання проводились у будні дні у робочий час. Крім того, до консультацій щодо складання цін на комунальні послуги не було залучено незалежних фахівців та депутатів міськради: члени профільної комісії дізналися про сформовані ставки тарифів із засобів масової інформації, а не від міського голови чи профільних працівників виконкому," - наголосив Буряченко.

За переконанням депутатів міськради від «Фронту Змін», житлово-комунальна сфера міста потребує реформування, а не звичайного підняття тарифних ставок. Тому фракцією «Фронту Змін» внесено наступні пропозиції та вимоги:

надати депутатському корпусу міської ради розрахунок тарифів по кожному КВЖРЕПу окремо;

виконавчий комітет міської ради зобов’язати представити в термін до 1 лютого 2010 року депутатському корпусу та оприлюднити в засобах масової інформації програму реформування житлово-комунального господарства, згідно якої кожний мешканець міста отримає не тільки нові тарифи але й якісні зміни у наданні послуг КВЖРЕПами та обслуговуючими організаціями міста Житомира;

з приводу підняття тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються КВЖРЕПами просимо надати інформацію депутатам у сесійній залі Боровця Миколи Петровича – заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини