Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирські підприємства сплатили на 57% більше за користування лісом, ніж у минулому році

Житомирські підприємства сплатили на 57% більше за користування лісом, ніж у минулому році

22-09-2014
Враховуючи географічне розташування Житомирської області, одними з провідних складових її економіки є лісозаготівельна та надродобувна галузі. Відповідно надходження платежів за використання цих природних ресурсів є одними з бюджетоформуючих як в окремих районах, так і в цілому по області.

Про це розповів заступник начальника управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій щодо забезпечення надходження ресурсних платежів ГУ Міндоходів у Житомирській області Геннадій Вручинський.

У поточному році заготівлю деревини на території області здійснює 31 лісогосподарське підприємство, з яких 18 державних лісгоспів, 13 лісгоспів АПК та один військовий лісгосп. Ще 86 суб’єктів господарювання здійснюють видобуток корисних копалин - ільменіту, граніту та ін. твердих корисних копалин, та 595 суб’єктів використовують у своїй діяльності прісні підземні води.

Незважаючи на певні складності у діяльності лісозаготівельних та каменедобувних підприємств, у 2014 році в області склалася позитивна тенденція щодо збільшення надходжень за використані ними природні ресурси.

Так, за 8 місяців поточного року податковими органами Житомирської області забезпечено надходження до зведеного бюджету ресурсних платежів (збір за спеціальне використання лісових ресурсів, збір за спеціальне використання води та плата за користування надрами) на загальну суму понад 156,2 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 33,2 млн. грн., або на 27 %.

Збільшення надходжень порівняно з минулим роком відбулося як до державного бюджету - на 19 млн. грн., або майже на 50 %, так і до місцевих бюджетів - на 14 млн. грн., або на 17 %.

Найбільше зросли надходження збору за спеціальне використання лісових ресурсів – майже на 24,9 млн. грн., або на 57 % та плати за користування надрами для видобутку корисних копалин – на 8,9 млн. грн., або на 13 %.

В обласному управлінні Міндоходів зазначають, що зростання надходження плати за користування надрами відбулося незважаючи на зменшення ставки для підприємств, які здійснюють виробництво щебеневої продукції з 7,5 до 5 % від вартості видобутих корисних копалин.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини