Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Рижук похвалився рекордами на житловому фронті

Рижук похвалився рекордами на житловому фронті

03-03-2011
2 березня 2011 року відбулась прес-конференція за участю голови обласної державної адміністрації Сергія Рижука та Президента АТ «ХК «Київміськбуд» Михайла Голиці з питань реалізації державної програми «Доступне житло».

Участь у прес-конференції взяли також голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, Житомирський міський голова Володимир Дебой, віце-президент АТ «ХК «Київміськбуд» Аркадій Бондарев, начальник управління будівництва у регіонах Петро Броневицький, начальник головного управління будівництва та архітектури облдержадміністрації Володимир Галайко.

У вступному слові Сергій Рижук наголосив на важливості вирішення житлової проблеми, яка є одним з пріоритетів, окреслених Президентом України у своїй Програмі «Україна для людей!»

«201 тис. кв. м житла було введено в дію в Житомирській області у 2010 році. Це в 3,2 рази більше, ніж у 2009 році. За програмою «Доступне житло» державна підтримка у придбанні житла передбачає 30% вартості квартири за рахунок бюджетних коштів, а 70 відсотків за рахунок кредитів та власних коштів громадян. Вартість 1 квадратного метра житлової площі сьогодні складає 5937 грн., а за програмою «Доступне житло» – 4800 грн.» - сказав С. Рижук.

Михайло Голиця зауважив: «На отримання державної підтримки мають право громадяни, котрі перебувають на квартирному обліку. Ми хочемо працювати з черговиками, хочемо, щоб люди повірили у цю програму».

На зустрічі відзначалося, що вживаються заходи проти тяганини стосовно виділення земельних ділянок під забудову індивідуального житла.

Довідково: Станом на 01.01.11 на квартирному обліку в області перебуває 35,4 тис. сімей, у тому числі 7 тис. сімей, які мають право на позачергове отримання житла, та 11 тис. на першочергове.

В області налічується 12 недобудованих житлових будинків загальною площею 73,3 тис. кв. м. Їх фінансування здійснюється за рахунок власних та кредитних коштів замовників, а також коштів населення.

Учасники прес-конференції відвідали будівельний майданчик у пров. Івана Богуна, 5 (м. Житомир), де ведеться будівництво 10-поверхового 178-квартирного житлового будинку. При загальній вартості будівництва в межах 67 млн. грн. виконано робіт більш ніж на 30 млн. грн. На даний час будівельна готовність житлового будинку складає майже 65% і за умови фінансування існує реальна перспектива введення його в експлуатацію вже у І півріччі 2011 року. Згідно з угодою, укладеною з регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, який є розпорядником коштів на будівництво (придбання) доступного житла, 88 квартир у цьому будинку включено до програми на 2011 рік.

Управління з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини