Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Боровець наказав готувати "чорні списки" боржників

Боровець наказав готувати "чорні списки" боржників

03-03-2011
Заступник міського голови, екс-мер Новограда-Волинського Микола Боровець попросив керівництво водоканалу надати в розпорядження мерії повну базу боржників підприємства із зазначенням місця їх роботи. В такий спосіб, переконаний заступник мера, місто може побороти злісних боржників.

Маючи уже готові списки у погашенні боргів зможе допомогти й обласна державна адміністрація, переконаний екс-мер Новоград-Волинського, з усіма іншими установами та організаціями, де працюють споживачі води, а їх у Житомирі близько 99 тисяч.

– У місті не відчувається належна робота з дебіторами. Реально я відчую її, коли ви покладете мені на стіл повний список боржників з їх адресами та місцем роботи, – говорить Микола Боровець. – І хто б мені не говорив, що це складно, але я собі уявляю, якщо ви навіть не з’ясували, де ці люди працюють, тоді що це за робота з боржниками?

Робота зі складанням детальних списків почнеться з нуля, але в будь-якому разі вони повинні бути готові до травня 2011 року – саме такі терміни визначив Боровець як найбільш прийнятні. Чи зупиниться заступник мера на боржниках по воді чи застосовуватиме такі самі «репресії» до «несумлінних» споживачів газу та електроенергії?

Оприлюднити списки боржників тепломережі та водоканалу заступник мера обіцяв ще від призначення його на посаду.

Попри те, що подібне прохання досі не має жодного документального підґрунтя, у Житомирі вже є подібний досвід зі складання таких списків. Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин та його підприємство знає половину своїх боржників у обличчя. До квітня обіцяють «познайомитися» з усіма.

Окрім всього іншого Боровець зауважив, що погашення дебіторської заборгованості для водоканалу і тепломережі – це поки що єдине джерело надходження коштів на ці підприємства.

На жаль, Микола Боровець так і не аргументував, чим саме допоможуть списки виправити ситуацію в комунальній сфері міста. Разом із тим, ані Боровець, ані начальники відповідних комунальних структур не готові натомість пообіцяти покращення якості послуг. Нічого не сказав заступник міського голови і про ті верстви населення, які платити за комунальні просто не в змозі. Чи не варто розцінювати таку політику як перекладання відповідальності?

– Перед тим, як займатися цими «списками», – дайте житомирянам нормальну роботу, стабільну зарплату. З якої безболісно можна буде платити комунальні послуги, тарифи на які постійно зростають. Не платять люди теж із різних причин. Дехто, наприклад, вважає, що надані послуги – неякісні. Постійні перебої з теплом та водою. Безперервні ремонти мереж у опалювальний сезон. За що платити? – обурюється мешканка будинку по вулиці Шевченка, Тамара. – Старше покоління ж платить здебільшого сумлінно. Незважаючи на подеколи холодні батареї.

Разом із тим, згідно пункту 5.2 Закону України "Про захист персональних даних", «Персональні дані, крім знеособлених персональних даних, за режимом доступу є інформацією з обмеженим доступом».

Юлія ДЕМУСЬ

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини