Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
КРУ звинувачує міськраду у збитковій оренді майна

КРУ звинувачує міськраду у збитковій оренді майна

12-04-2011
КРУ в Житомирській області упродовж 2010 року проведено аудити фінансово-господарської діяльності комунального підприємства „Реклама” за 2007-2008 роки та 9 місяців 2009 року, комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради за 2007-2009 роки та комунального підприємства „Агентство з управління майном” Житомирської міської ради за 2007-2009 роки та І півріччя 2010 року.

За результатами проведених контрольних заходів встановлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій на загальну суму 13,9 млн грн у тому числі: упущені вигоди – 12,2 млн грн та витрат внаслідок неефективних управлінських дій – 1,7 млн грн.

Так, аудиторським дослідженням в КП „Агентство з управління майном” Житомирської міськради результатів визначення переможців конкурсів на оренду майна встановлено, що проведення конкурсів не дає економічного ефекту, оскільки в більшості випадків вартість оренди одного квадратного метра площі за результатами конкурсів значно менша середньо-ринкової в місті. Обраховано, що за умови оренди комунального майна за середньо-ринковою вартістю, що склалася в даному періоді по м. Житомиру, КП могло б отримати додатково коштів у сумі 3,1 млн грн Варто підкреслити, що 93% від цієї суми або 2,8 млн грн агентство мало б направити до міського бюджету.

При дослідженні у комунальному підприємстві по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради доцільності понесених витрат виявлено, що згідно рішень Житомирської обласної ради протягом 2008-2009 років на баланс КП передано низку майнових комплексів, які протягом досліджуваного періоду не функціонували та не використовувалися, як наслідок - непродуктивні витрати на їх утримання склали 295 тис. грн.

Також аудитом встановлено, що недоліки в організації внутрішнього контролю погіршували ефективність управління фінансово-господарською діяльністю КП „Реклама”. Так, підприємство придбавало постери, банери, транспаранти-перетяжки з сюжетами соціальної реклами в одних суб’єктів господарювання за цінами, у 3-8 разів вищими за ціни інших суб’єктів господарювання, що призвело до додаткових непродуктивних витрат у сумі 310 тис. грн. Крім того, підприємство проводило витрати на роботи з очищення та фарбування стендів „Міськдовідка”, які здійснювали суб’єкти господарювання м.Київ за цінами, що в 1,5 раза перевищували ціни на аналогічні роботи у інших суб’єктів господарювання м. Житомира. Це призвело до додаткових непродуктивних витрат у сумі 238 тис. грн.

Прес-служба КРУ в Житомирській області



На головну сторінку


Від Birdie 19 квітня 2011 11:08:
That's 2 clveer by half and 2x2 clever 4 me. Thanks!
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини