Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
На початку листопада житомиряни отримають інформацію про розмір субсидій на опалювальний період

На початку листопада житомиряни отримають інформацію про розмір субсидій на опалювальний період

26-10-2017
У Житомирі триває розрахунок субсидій на опалювальний період 2017-2018 рр. І вже на початку листопада житомиряни отримають у рахунках за житлово-комунальні послуги інформацію про розмір призначеної субсидії на опалювальний сезон.

Загальна кількість домогосподарств у місті 102 977 тисяч з них 49% скористались субсидією в неопалювальний сезон. У жовтні було розпочато перерахунок поточних субсидій на опалювальний період, на сьогоднішній день перераховано 95 % житлових субсидій.

В цьому році відбувся ряд змін в порядку призначення та надання населенню субсидій. У серпні Уряд прийняв Постанову Кабінету Міністрів України, згідно з якою для розрахунку субсидії по відшкодуванню витрат на оплату житлово-комунальних послуг з жовтня 2017 року враховуються доходи за І та ІІ квартали поточного року. А з травня 2018 року – доходи за ІІІ та ІV квартали попереднього року.

Після закінчення терміну одержання субсидії органи соціального захисту населення самостійно розраховують субсидії на наступний період без звернень громадян (крім сімей, які орендують житло або одержують субсидію на тверде паливо).

Громадянам, які отримували субсидію у попередньому періоді, не проводиться розрахунок субсидії на наступний період, якщо вони мають прострочену понад два місяці заборгованість з оплати комунальних послуг, сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

Також змінено соціальні нормативи на газопостачання. За наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання - 3,3 куб. метра на одну особу на місяць. А якщо у людини є газова плита та відсутнє централізоване гаряче водопостачання і газовий водонагрівач - 5,4 куб. метра на одну особу на місяць. У випадку наявності газової плити та газового водонагрівача - 10,5 куб. метрів на одну особу на місяць.

Ще ряд змін по наданню субсидій було передбачені в Постанові Кабміну від 13 вересня 2017 року. Цим документом продовжено термін подачі заяв на отримання частини невикористаної суми субсидії з газо-, електропостачання для індивідуального опалення до 1 листопада 2017 року, на підставі рішення комісії. Також серед нововведень – субсидія може призначатися за наявності заборгованості, якщо було оскарження заборгованості в судовому порядку (у тому числі до винесення рішення судом).

Нагадаємо,що субсидії призначаються на рік - з травня до травня наступного року. Їх розмір розраховується окремо на літній період, окремо на зимовий виключно на основі доходів зареєстрованих з числа фактично проживаючих в помешканні осіб. Жодних документів субсидіантам повторно подавати не потрібно.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини