Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Аналіз води та його головні параметри

Аналіз води та його головні параметри

30-09-2020

Чиста питна вода – це одна з головних потреб кожної людини. Без неї просто неможливо жити. Зовні помітити зміни такої рідини досить важко. Зазвичай люди звертаються до спеціалістів лише тоді, коли вода стає мутною та має присмак.


Аналіз води в Києві – обов’язкова процедура, адже в столиці, як і в багатьох великих містах, якість водних ресурсів досить сумнівна. Як же виглядає процес перевірки? Та кому варто замовляти таку послугу?


хімічний аналіз води


Кому варто проводити хіманаліз?

Загалом, регулярна перевірка питної води ніколи не буває зайвою. Навіть якщо використовується джерело з ідеальною та сучасною системою очистки, спеціалісти рекомендують періодично аналізувати хімічний склад рідини. Адже навіть ідеальне обладнання може виходити з ладу або пропускати певні небезпечні речовини.


Органолептичні показники повинні перевірятися місцевими водоканалами. Звісно, ніхто не може гарантувати, що такий аналіз проходить регулярно. Прозорість та присмак рідини з домашніх свердловин взагалі можуть бути оцінені лише власниками цих джерел. Професійний хіманаліз дозволяє зрозуміти, чи варто взагалі використовувати свердловину та яке оснащення необхідно поставити для очищення її водних ресурсів.


Які речовини можуть бути небезпечними

Хіманаліз визначає певні речовини залежно від цілей перевірки та основних органолептичних показників води. Проте найчастіше небезпечними виявляються:


  • Нітрити та нітрати. Нітрити – це результат реакції окислення аміаку та амонію, яка відбувається у стічних водах. Якщо в домашній пробі є така речовина, джерело точно забруднене. Норма нітритів – не більше, ніж 0,5 мг/л. Нітратами ж називаються солі азотної кислоти. Її використовують в сільському господарстві як добриво. Разом із сезонними опадами нітрати можуть потрапляти в питні джерела. Їхня норма складає 50 мг/л. Все, що вище, необхідно нейтралізувати та чистити.
  • Амоній. Цей показник вказує на кількість та активність мікроорганізмів у воді. Його норма складає 0,5 мг/л. Усе, що вище, вказує на забруднення продуктами життєдіяльності мікроорганізмів та потребує очистки.
  • Марганець. Токсична речовина, яка може спричиняти отруєння. Також марганець лишає наліт на трубах, санітарних предметах, тощо. Безпечний склад – не більше, ніж 0,05 мг/л.

Якісний хімічний аналіз дозволить зрозуміти, як вода впливає на організм та водопровідні системи в будинку. Він же допоможе підібрати правильне очисне обладнання.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини