Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Навіщо у житомирських школах на тиждень зробили дистанційне навчання?

Навіщо у житомирських школах на тиждень зробили дистанційне навчання?

15-02-2021
У Житомирі вже декілька днів не вщухає обурення батьків: навіщо у житомирських школах на тиждень впровадили дистанційне навчання, навіть у перших класах.

Навіщо у житомирських школах на тиждень зробили дистанційне навчання?


У кінці минулого тижня міська рада прийняла рішення, що з 15 лютого, школи Житомира знову переходять на дистанційне навчання, цього разу через погодні умови. Садочки ж працюватимуть (з цього вже дивного рішення випливає, що садочки Житомира знаходяться, мабуть, в іншій кліматичній зоні).

Директор департаменту освіти міської ради Валентин Арендарчук так пояснив впровадження дистанційного навчання:

«У зв’язку зі зниженням температури повітря, а головне для збереження здоров’я дітей рекомендуємо керівникам закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти розглянути питання щодо запровадження технологій дистанційного навчання з 15 по 19 лютого. Дошкільні навчальні заклади працюватимуть у звичному режимі»

Як бачимо, влада лише РЕКОМЕНДУЄ керівникам закладів освіти ввести на тиждень дистанційку, але керівники, здається, усіх шкіл Житомира слухняно виконали цю рекомендацію.

Батьки житомирських школярів цій новині, чомусь, зовсім не зраділи. І от чому:

Температурний режим цього тижня не настільки суворий, щоб не ходити до школи. Житомирян лякають якимись надзвичайно небаченими морозами, у які дітям краще до школи не ходити. Ну, по-перше, якщо подивитися на прогноз погоди, то бачимо, що справді трохи морозно навіть для зими буде раз чи два на тиждень - і то вночі.

Навіщо у житомирських школах на тиждень зробили дистанційне навчання?


Навіть сьогодні зранку, у Житомирі -7 - такий температурний режим триває цілу зиму - діти ходили ж до школи? А сьогодні сидять вдома.

Дітям все одно треба гуляти, виходити на вулицю, дихати, хай навіть морозним, але повітрям. І повірте, УСІ ЦІ ДНІ ДІТИ БУДУТЬ НА ВУЛИЦЯХ - але тут вже їх здоров'я, лежатиме на совісті батьків, бо діти ж не знаходяться зараз у школах.

І ми навіть знаємо де вони гулятимуть: на неприбраній від снігу Михайлівській - там утворились непогані сніжні гірки.

Навіщо у житомирських школах на тиждень зробили дистанційне навчання?


Як розповів сайтові Житомир-Онлайн житомирянин Олександр Калібабчук, діти просто в захваті від того, що до школи йти не треба, а можна піти на Михайлівську і поборсатись у снігу. Він навіть з цього приводу звернувся до мера Житомира Сергія Сухомлина:

"Уважаемый Сергей Иванович, я вчера общался под вечер с радостными детьми, они рассказали, что с сегодняшнего дня им в школу ходить не надо, они начинают учиться на удаленке и поэтому просят подвести еще снега на Михайловскую. Хотят построить из снега и льда Замок Снежной Королевы, так что может действительно дать детям немного зимней радости. Зима ведь такая короткая, а кружков для детей нет, станцию юных техников перенесли хрен знает куда, зимних детских лагерей нет, а летние стоят уж очень дорого. Родители после очередного поднятия тарифов на воду и тепло навряд ли смогут куда-то отправить на отдых своих любимых чад."

Дистанційне навчання у Житомирі - це відверта брехня і утопія. Хто з цим не згоден?! Для старшокласників ще, може, якийсь відповідальний вчитель і проведе хоча б онлайн пояснення теми, але це швидше виняток із правила. В кращому випадку просто дають дітям завдання, з якими вони самостійно мають розібратися і їх зробити.

А як бути з початковою школою?! Як вже зранку повідомляють сайтові Житомир-Онлайн батьки "першачків", на годиннику вже під 10.00, а від деяких класних керівників нічого не чути і завдань навіть жодних не дають! І це навіть у таких "передових" школах міста, як 23-тя, 12-та та 3-тя. Більшість вчителів початкових класів кидають у вайберівські групи завдання та пояснення дітям у вигляді презентацій чи посилань на відео пояснення. І тут виникає логічне запитання: як першокласник сам буде все це дивитися, розбиратися і сумлінно виконувати?

Тут просто необхідна допомога батьків. Але чому батьки мають виконувати роботу вчителів (при цьому "прогулюючи" вдома з дітьми свою роботу)?!

Основна проблема - більшості батькам нема з ким лишити вдома дітей початкової школи. Це дійсно найбільша у цій безглуздій ситуації проблема, яку міська влада створила житомирським батькам. Дитину (або дітей) перших-других-третіх класів ще небезпечно лишати самих вдома. Вони самі точно не зможуть самостійно навчатися. А БАТЬКАМ ТРЕБА НА РОБОТУ!!! Не у всіх є бабусі-дідусі, не кожен має змогу найняти няню. А уявіть, якщо це родина лікарів (часто у таких родинах і батько, і мати лікарі - а від їх відсутності на роботі вже страждають пацієнти)?!
Це вже не кажучи про брак ноутбуків, планшетів та інших необхідних гаджетів для дистанційного навчання у багатодітних родинах...

То навіщо житомирська міська влада створила усі ці проблеми батькам та їх дітям-школярам?! Житомиряни у цьому не бачать ні логіки, ні здорового глузду

І що про це думають житомиряни:

Навіщо у житомирських школах на тиждень зробили дистанційне навчання?


Софія Мудра

На головну сторінку


Від Тетяна 15 лютого 2021 15:32:
Якщо врахувати той факт, що в 2020 році за весь календарний рік учні старших класів були в школі аж 54 (!) дні, то за півтора місяці 2021-го 8 днів - це вже й так занадто. Одним словом - дебілізація всієї країни.
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини