Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Юрій Павленко: «Ліквідовувати інтернатні заклади зараз – це злочин проти  українських дітей»

Юрій Павленко: «Ліквідовувати інтернатні заклади зараз – це злочин проти українських дітей»

24-03-2017
Так народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ на прохання житомирських журналістів прокоментував ініціативу обласної влади про ліквідацію дитячих інтернатних закладів на Житомирщині.

«На щастя, після широкого суспільного розголосу, насамперед завдяки принциповій позиції депутатів фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, які рішуче висловились проти передчасної ініціативи влади, питання було знято з порядку денного чергової сесії облради. Але те, що воно постало саме сьогодні, коли у суспільстві так багато нарікань щодо порушень прав дітей, особливо в ОТГ, коли стрімко зростає кількість кризових сімей через бідність, безробіття, війну, падіння моральних цінностей, - є свідченням низького професійного рівня кадрів, які в області здійснюють державний контроль над процесом надання освітніх послуг, забезпеченню прав дітей», - зауважив політик.

Впроваджена свого часу Юрієм Павленком реформа системи опіки та піклування, забезпечення права дитини на виховання в сім'ї, соціального захисту багатодітних родин, дітей з особливими потребами та важкими захворюваннями, запровадження державної соціальної допомоги при усиновленні дитини, допомоги опікунам, прийомним батькам, допомогли створити міцну систему захисту прав дітей. Проте нині в країні відбувається знищення успішної реформи національного усиновлення та сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За підсумками двох останніх років в Україні зафіксовано найнижчий за останні вісім років рівень влаштування дітей у сімейні форми виховання та усиновлення.

На переконання Юрія Павленка, сьогодні владі потрібно розвивати та заохочувати усиновлення дітей, заохочувати створення дитячих будинків сімейного типу, відновлювати пільги багатодітним родинам, законодавчо врегулювати питання захисту прав дітей в ОТГ, яке сьогодні стоїть дуже гостро, бо лише на Житомирщині 20 тис. дітей живе га території ОТГ, де немає жодної посадової особи, відповідальної за захист їх прав.

«За таких умов потрібно не приймати поспішних рішень про ліквідацію інтернатних закладів, а створити спеціальні робочі групи для ретельного вивчення питання, щоб жодна дитина, з її потребами і особливостями не випала з поля зору держави, не залишилася без належної уваги і підтримки», - наголосив Юрій Павленко.

Юрій Павленко: «Ліквідовувати інтернатні заклади зараз – це злочин проти  українських дітей»


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини