Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

У Житомирі, Україні та й...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

Новини
Жителі Тетерівської ОТГ виграли апеляційний суд та довели, що Корчацька середньо-освітня школа була закрита всупереч закону

Жителі Тетерівської ОТГ виграли апеляційний суд та довели, що Корчацька середньо-освітня школа була закрита всупереч закону

01-02-2019
Про це в інтерв'ю сайтові Житомир-Онлайн розповідає Олена Орлова, яка доклала чимало зусиль для цієї перемоги.

Жителі Тетерівської ОТГ виграли апеляційний суд та довели, що Корчацька середньо-освітня школа була закрита всупереч закону


- Чому Ви почали захищати Корчацьку школу від закриття?

- На початку квітня 2017 року до мене звернулись стурбовані та пригнічені жителі с.Корчак, с.Перлявка та с. Катеринівка Тетерівської ОТГ, з приводу того, що в с.Корчак закривають загальноосвітню школу - єдину на три села, і передають її в оренду польський громаді для подальшого відкриття приватної християнської школи, де навчання буде платне, а також незрозуміло куди дівати дітей, якщо батьки не хочуть, щоб діти навчались у релігійній школі. Це нова сучасна школа, їй лише 26 років. Мешканці села побудували її власними руками. Людям нічого не пояснювали, просто прийшли і поставили перед фактом, що немає коштів на її подальше утримання, посилаючись на загальнонаціональну програму децентралізації та оптимізації середньої системи освіти, гучно презентованою дієчою владою.

Я уважно вивчила наявні документи, та була вкрай роздратована тим, що народ дурять та вводять в оману. Не було жодних підстав закривати Корчацьку школу. Потри заяву керівництва ОТГ, в особі п.Ільницької В.Ф., про нестачу коштів, зясувалось, що премії керівництву ОТГ призначає та виплачує собі по 300%, і чомусь за безцінь продають дитячий садочок у селі Дениші, що вже визнано злочином, і як факт відкрита кримінальна справа. Під видом турботи про здоров'я та покращення умов мешканців, було заявлено, що витрачено мільйони коштів на ремонт місцевої амбулаторії, при цьому навіть не провели в приміщення воду та каналізацію. Вагітні жінки, літні бабусі та дідусі змушені користуватись туалетом у дворі попри всі погодні негаразди. І це тільки незначна частина “успіхів” програми децентралізації новоутвореного ОТГ.

Зрозуміло, що моїм щирим бажанням стало спробувати кваліфіковано допомогти членам громади відстояти свої інтереси і інтереси дітей.


- Які були труднощі?

- Головна проблема в тому, що обласна влада покривала повністю дії керівництва Тетерівського ОТГ, тим самим спонукаючи порушення Закону. Так, яскравим прикладом є той факт, що навіть водій шкільного автобусу показово підвозив дітей, не маючи відповідної кваліфікації та потрібної водійської категорії, яка б дозволяла йому це робити. І що? Про це знала і Житомирська ОДА і керівництво ОТГ. Добре, що діти залишились живі!!! Бог вберіг!

Кричущим та злочинним є той факт, що наперекор рішенню суду (!) про заборону закриття школи, були вилучені відділом освіти Тетерівської ОТГ (керівник Весельский В.В.) всі особисти справи учнів і передані без відома батьків до сільської ради.

А на початку навчального року дітей навмисно не забезпечили підручниками, а в приміщенні школи вирізали опалення та перестали годувати дітей, а також звільнили усіх вчителів та техперсонал. Тобто, попри рішення суду, керівництво Тетерівського ОТГ навмисно зробило все, щоб діти фактично не змогли навчатись у школі.

Одним словом - ПОВНЕ БЕЗЗАКОННЯ та безнаказанний злочин!

Головна проблема в Україні полягає в тому, що громада обирає депутатів і сільського голову, але жодним чином не може на них впливати.


- Що з приміщенням школи зараз?

- Школа не опалюється, що унеможливлює відвідування дітьми навчання. Деяки діти вже змінили по три-чотири школи, але так і не оговтались, мають непростий психологічний стан. Але нікого це не турбує, крім батьків.

Директора школи звільнили з порушенням трудового законодавства, про що є відповідний лист, управління держпраці у Житомирський області.
Всі ці події були висвітлені в ЗМІ.


- Чи понесуть винні покарання?

- На мою думку, якщо діяти далі, то винні обовязково понесуть покарання. Бо уряд заявляє, що ми живемо у демократичній та правовій державі, де Закон та людина понад усе. Якщо декларації — це одне, а дії влади інші, тоді чи є вона від народу, і чи є право на її існування? Думаю, що час змін настав. Попереду вибори.

- Чи боротьба вже закінчена?

- Системно спілкуючись з мешканцями, я бачу їх щире бажання продовжувати боротьбу. Адже, на сьогодні підвозу дітей у найближчу школу так і не налагоджено — діти годинами мерзнуть на зупинках, чекаючи звичайних маршрутних автобусів, які не облаштовані для перевозу дітей. Батьки обурені байдужістю та бездіяльністю влади ОТГ, району та області. За весь період відстоювання інтересів їх дітей, жодний уповноважений чиновник чи високопосадовець не почув їх та не повернувся до них обличчям. Адже, заяв та скарг від батьків та мешканців Тетеревської ОТГ було безліч у всі існуючи державні інстанціі, включаючи правоохоронні органи.

- Чи потрібно було витрачати стільки часу та зусиль на те, щоб довести, що народом обраній владі потрібно прислуховуватись до громадської думки своїх виборців?

- Я вважаю, що потрібно! Отримавши вже черговий раз рішення суду щодо незаконності дій Тетерівської ОТГ, що доказують їх нехлюйство, нахабність, непрофесіоналізм, та виключно власну наживу, навіть за рахунок дітей! І все це прикриває Житомирська ОДА. Ось деякі цитати з рішення суду:

....”Суд вважає, що оскаржуване рішення прийнято передчасно, без урахування інтересів жителів прилеглих до ліквідованої школи сіл та без дотримання процедури, визначеної законодавчими та локальними актами”...
....”Не дотримано, на переконання суду, і положення статуту школи щодо отримання згоди територіальної громади на ліквідацію такого навчального закладу. Напроти, чисельні та письмові звернення громадян стверджують протилежне.”...
....”доставка дітей шкільним автобусом до інших навчальних закладів після припинення функціонування школи, не знайшла свого фактичного та дієвого застосування”...
...”Не спростована представниками відповідача і інформація про витрачання значних коштів на преміювання керівництва ради в той час коли останні декларують недофінансування місцевого бюджету та заклики до необхідності заощаджувати”...
....”Не може не звернути на себе увагу і раптове прийняття рішення про ліквідацію школи після негативного відгуку жителів села щодо ідеї передання школи в оренду християнській школі”.


- Чи є почуття задоволення?

- На жаль, з вищевикладеного можно зробити невтішний висновок про повний провал так званої децентралізаціїї, непрофесіоналізм, безнаказаність, корупція, руйнація інфраструктури, бездіяльність поліції - все це діє проти українського народу. В чому тут може бути задоволення?
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку


Від Ніна 31 січня 2019 23:09:
Орловська Олена ви молодець. По Валі Ільніцькій вже давно тюрма плаче. Але поки її кришують з області та району вона нічого не боїться.
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини