Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини

«Похмурі тіні»: любов до гробової дошки

23-05-2012

Голлівудський казкар Тім Бертон презентує світу трагікомічну казку про закоханого вампіра «Похмурі тіні». У головній ролі, звичайно ж, Джонні Депп. Інакше й бути не могло.

Не тому що Джонні кращий друг, а тому що він частина його вірної команди, одна з основних складових його світу. Миру фантазій, в якому живуть Едвард - Руки-ножиці, Ед Вуд, Ікабод Крейн, Віллі Вонка, Божевільний Капелюшник, а тепер і Барнабас Коллінз. Старомодний, правильний, педантичний і неймовірно нещасний вампір, який, ще будучи молодим, живим і надто велелюбним, зв'язався не з тією жінкою. Це в звичайному житті відкинуті дами спочатку плачуть в трубку, зустрічають біля під'їзду, сиплють проклену, а потім виходять заміж «на зло», а в казці Бертона все набагато страшніше.

Спочатку ображена панянка і за сумісництвом відьма Анжеліка Бошар (Єва Грін) зводить в могилу батьків Барнабаса, потім вбиває його кохану, а після розправляється і з самим Коллінзом. Правда, зовсім нелюдським способом: перетворивши його у вампіра і закопавши. Голодного, злого і, як і годиться вампірові, вічно живого. Чим займався ці 196 років Барнабас, лежачи під землею, Тім Бертон вирішив не уточнювати, але, випустивши - відразу ж нагодував. Компанією не самих чистих, але вельми їстівних мужиків у будівельних касках. На дворі 1972-й рік. З-під кожного куща лунає гітарне бринькання хіпі, теж, до речі, легкотравних, а повз зі швидкістю 100 км на годину проносяться породження пекла, фамільний замок ось-ось перетвориться на купу руїн, а його дивним мешканцям вже давно нема про що друг другу розповісти. Хтось спустошує склянки з віскі, хтось розмовляє з привидами, а хтось тихенько, поки всі сплять, виє на місяць і мріє втекти в Нью-Йорк, як тільки виповниться 16-ть. Що поробиш - родичів не вибирають. Зате їх можна зробити краще, а головне щасливішими. Кожного по-своєму. Доктору Джулії Хоффман (Хелена Бонем Картер), наприклад, для повного щастя не вистачало двох кровоточивих дірочок на шиї, а Роджеру Коллінзу таксі до аеропорту і можливості більше ніколи не чути і не бачити рідного сина. Саме цим і займеться Барнабас, як тільки переступить поріг свого дому. До слова Хелена зовсім не збиралася надягати рудий парик і вдавати з себе спивається психоаналітика, їй хотілося бути відьмою Анжелікою, але Бертон наполіг на своєму, віддавши роль дуже сексуальною, але дуже мстивою і страшенно стервозною чаклунки актрисі Єві Грін.

Подейкують, саме до неї або просто через неї Депп зібрав валізи і розпрощався з матір'ю своїх дітей французькою актрисою і співачкою Ванессою Параді. І за це кинута дружина навряд чи коли-небудь скаже "спасибі" другу своєї розваленої сім'ї - Тіму. Зате скаже глядач. За кожен епізод цієї трагікомедії, в якій вічно скуйовджений Бертон пішов у справжній рознос. В двогодинний фільм він примудрився втиснути все, що любить більше всього на світі: мерців, вампірів, перевертнів, привидів, кращого друга, кохану дружину, хороший гумор, одиноких дітей, дивних дорослих, кров, драму, любов, готику і хеппі-енд.

Не слухаючи критиків, шиплячих йому в спину, що Депп навіки приречений бути Джеком Горобцем, він просто робив те, що хотів. Не зациклюючись на бюджеті, який був грунтовно підрізане, Тім Бертон вперто створював казку на основі телесеріалу «Похмурі тіні», що проіснувало з 1966-го по 1971-й роки. Свою казку, в якій тече кров кольору кетчупу і живе «не порядний і не цивілізований», але, тим не менш, зовсім не страшний вампір, який мріє лише про кілька речей: жити і жити поруч з коханою жінкою, яка в свою чергу мріє ... померти. Це в звичайному житті закохані панянки жадають квітів, шампанського і колечко в оксамитовій коробочці, а у фантазіях Тіма Бертона все набагато цікавіше.


УРА-Інформ



На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини