Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини

Круговерть подій одного дня на Олевщині

15-08-2012
Спеціальні оперативно-профілактичні заходи нині тривають на території північних районів нашої області. Минулого тижня один з найвіддаленіших з них, Олевський, перебував під посиленою увагою працівників органів внутрішніх справ, які відпрцьовували основні напрями: протидію підпільним пунктам прийому металобрухту, самогоноварінню та його збуту, незаконним посівам нарковмісних рослин, безпеку дорожнього руху та інші.


На обов’язковому перед проведенням таких заходів інструктажі, окрім працівників Олевського РВ, галузевих служб і стройових підрозділів обласного Управління, сусідніх райвідділів міліції, були присутні також і перші особи району: голова райдержадміністрації Андрій Дяченко та очільник райради Микола Харченко, які висловили думку щодо необхідності проведення таких заходів.

На відвідування кожного населенного пункту району та безпосередньому спілкуванні з людьми, з головами сільських та селищних рад націлив працівників органів внутрішніх справ заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки Валерій Марчевський у своєму вступному слові.

Відтак мобільні групи, отримавши конкретні завдання, роз’їхалися за напрямами. Зважаючи, що протяжність району з півдня на північ складає 80 км, а із сходу на захід близько 50, правоохоронцями належало охопити своєю увагою чималі території. Перші результати не забарилися.

У селищі Білокоровичі у домогосподарстві 38-річного чоловіка працівники міліції виявили відразу і рослини снодійного маку, і самогонний апарат із закваскою. Господар пояснив, що самогон, як і мак, призначений виключно для власного вжитку, аби заспокоїтись та відпочити.

- Я не знаю, що з цими коробочками робити, то так цілі жую… коли що, – розповів чоловік.

Однак працівники міліції усе виявлене вилучили та відправили на відповідні дослідження.

У цьому населенному пункті працівники міліції відвідали також низку, так званних, кризових сімей, де пияцтво стало нормою життя, а відтак породжує нові соціально-побутові проблеми.

Зокрема, інспектори Державтоінспекції того дня на території району затримали 9 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Деякі з них навіть намагалися втікати з місця події.

22-річний парубок, помітивши наряд інспекторів, спробував уникнути зустрічі з ними, проігнорувавши жест вимоги зупинитись, натомість додавши швидкості своєму скутеру. Проте спілкування міліціонерів з водієм все ж відбулося, під час нього і з’ясувались причини такої неадекватної поведінки хлопця.

- У друга був день народження. Ми вчора випили. А сьогодні я встав, похмелився. Випив два стакани… самогону і поїхав до сестри у райцентр, - прокоментував свої дії затриманий.

У даному випадку водієві доведеться відповідати відразу за декількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення й, очевидно, сплатити чималеньку суму штрафів.

Іншого правопорушника затримали безпосередньо на території райцентру. У грузовому автомобілі, вщент наповненому деревиною, як з’ясувалось, не відповідають серійні номери агрегатів вказаним у документах, а також відсутні відповідні документи на вантаж. Наразі проводяться відповідні перевірки.
Працівники дозвільної системи перевірили 70 власників зброї, у 7 нерадивих власників її вилучили у зв’язку з порушенням правил зберігання, а також відсутністю вчасної перереєстрації.

Загалом, підсумовуючи результати заходів, начальник Олевського РВ УМВС Юрій Бовсуновський відзначив, що упродовж їх проведення на території району було розкрито 7 злочинів, порушено 5 кримінальних справ, попереджено понад сотні адміністративних правопорушень, у тому числі пов’язаних з пияцтвом, як то розпиття спиртних напоїв у громадських місцях, виготовлення самогону та доведення дітей до стану сп’яніння.
Джерело статті: Житомир Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини