Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

На Житомирщині за заволодіння бюджетними коштами засуджено начальницю райдержнасінінспекції

31-08-2012
Брусилівським районним судом Житомирської області завершено розгляд кримінальної справи, порушеної та розслідуваної Службою безпеки України стосовно начальниці (наразі вже колишньої) однієї з районних державних насіннєвих інспекцій (райдержнасінінспекція) за заволодіння шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення бюджетними коштами.


Співробітники СБУ встановили, що 50-річна жінка, будучи службовою особою райдержнасінінспекції, фіктивно оформила на роботу водія і щомісячно впродовж декількох років надавала до централізованої бухгалтерії Житомирської облдержнасінінспекції документи про виконання ним своїх посадових обов’язків, за що регулярно на його картковий рахунок перераховувалася заробітна плата. Ці кошти за допомогою банківської картки знімала… сама начальниця інспекції та використовувала на власні потреби. Аналогічно чинила вона з добовими за відрядження, в які на паперах відправляла неіснуючого працівника.
Упродовж цього часу для імітації нібито реального виконання фіктивним водієм своїх обов’язків начальниця райдержнасінінспекції від його імені ставила підписи у всіх пов’язаних із даною посадою документах та журналах.
Крім того, неправдиві відомості вносилися чиновницею й до документів щодо службового автомобіля інспекції, який, згідно з фальсифікованими нею документами, регулярно експлуатувався та потребував як пального, так і запасних частин для проведення поточного ремонту, на що також виділялися і списувалися бюджетні кошти. Хоча весь цей час транспортний засіб знаходився у несправному стані та, відповідно, ніким не використовувався.
Загалом протиправні дії зловмисниці спричинили державному бюджету в особі Житомирської обласної державної насіннєвої інспекції 65,5 тисяч гривень збитків.
Вироком суду чиновницю визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Її засуджено до чотирьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади в органах виконавчої влади і органах державного контролю строком на три роки з іспитовим терміном три роки.
Джерело статті: Житомир Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини