Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирі засуджено зловмисників, які намагалися обікрасти банківські рахунки громадян

У Житомирі засуджено зловмисників, які намагалися обікрасти банківські рахунки громадян

16-11-2013
Набув чинності вирок Богунського районного суду м.Житомира у кримінальній справі, яку порушили та розслідували слідчі Управління СБУ в Житомирській області стосовно двох осіб, які несанкціоновано втручалися в роботу автоматизованих систем двох банківських установ міста, що призвело до протиправного зчитування даних з банківських платіжних карток громадян України.

Встановлено, що протиправну оборудку організували двоє безробітних мешканців столиці, віком 38 та 56 років. Зловмисники встановили на карткові приймачі чотирьох банкоматів спеціальні накладки – так зване скімінгове обладнання, що дозволяє заносити до його пам’яті відеофайли зі звуковим зображенням магнітної стрічки платіжних карток та мікровідеокамерою, яка фіксувала PIN-коди клієнтів банківських установ. У подальшому вони планували використовувати отриману інформацію для зняття коштів із банківських рахунків громадян.

У липні 2012 року співробітники СБУ затримали обох правопорушників «на гарячому» під час спроби встановити скімінгове обладнання на черговий банкомат. У ході обшуку автомобіля одного із затриманих правоохоронці виявили та вилучили ноутбук, на якому містилися персоніфіковані дані клієнтів банківських установ, незаконно отримана за допомогою скімерів.

Згідно з висновком Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України, демонтовані з банкоматів і вилучені у правопорушників технічні пристрої є спеціальним технічним засобом негласного отримання та реєстрації інформації з технічних засобів її зберігання, обробки та передачі. Їх функціональне призначення – зчитування і запам’ятовування інформації, що міститься на магнітних стрічках банківських платіжних карток, та даних про їхні PIN-коди. Розміщення таких пристроїв на картоприймачах банкоматів призводить до несанкціонованого втручання в роботу банківської системи і витоку інформації.

Вироком суду обох зловмисників визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) та ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді п’яти і чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією програмних та технічних засобів, з іспитовим терміном три та два роки відповідно.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини