Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
В Коростишеві стареньку бабусю вбив юний помічник

В Коростишеві стареньку бабусю вбив юний помічник

10-09-2014
Тіло коростишівської пенсіонерки посеред її квартири виявила сусідка загиблої та повідомила про це до міліції. Після остаточного з’ясування, що смерть бабусі була не нещасним випадком, правоохоронці оперативно встановили та затримали молодого чоловіка, причетного до вчинення тяжкого злочину.

Про це повідомляє Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Увечері того дня до Коростишівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що у власній квартирі сусіди виявили бездиханне тіло 83-річної жительки райцентру. На місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої оглянули тіло пенсіонерки та її помешкання.
– Видимих тілесних ушкоджень, які б свідчили про насильницький характер смерті, під час огляду тіла загиблої виявлено не було, - розповідає начальник Коростишівського райвідділу міліції Олег Марківський. – Проте судово-медична експертиза підтвердила, що причиною смерті бабусі стала серйозна травма голови, яку неможливо отримати під час падіння.

Окрім того, з квартири пенсіонерки зникли грошові кошти, ноутбук і мобільний телефон. Усе це свідчило про те, що у будинку бабусі побував хтось сторонній. Відтак інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. А правоохоронці розпочали проведення заходів, направлених на встановлення особи, причетної до вчинення страшного злочину.

Було з’ясовано, що бабуся проживала не сама, а з сім’єю своєї доньки. Незадовго до трагедії діти виїхали за межі України, тому старенька лишилася на господарстві одна. Міліціонери зв’язалися з донькою та зятем загиблої, а також розпитали сусідів про осіб, близьких до родини, і хто навідувався до квартири останнім часом.

– Донька загиблої розповіла про те, як півроку тому вони за оголошенням знайшли помічника для впорядкування дачі – 22-річного жителя райцентру. Хлопець настільки прийшовся до душі старенькій пенсіонерці, що вона навіть частину своєї пенсії витрачала на потреби робітника. Та й узагалі, за свідченнями сусідів, бабуся не відкривала двері квартири незнайомим людям, - продовжує керівник міліції Олег Марківський.

Паралельно оперативники перевірили торгові точки, де можна продати речі, що були у використанні, а також ломбарди. В одному з них було виявлено ноутбук, викрадений зловмисником з квартири загиблої пенсіонерки. Тож підозри правоохоронців лише посилилися.

Невдовзі працівники міліції вже стояли на порозі будинку молодого помічника. Хлопець не надто намагався приховати свою вину і врешті зізнався у вчиненому вбивстві. За його словами, у той злощасний день він прийшов до бабусиної квартири, знаючи, що вона залишилася одна. Мовляв, задуму вбивати її він не мав. Проте вирішив присвоїти дороговартісну техніку, що знаходилася у помешканні. Відтак вдарив стареньку по голові обухом сокири і, коли та втратила свідомість, «почистив» її квартиру та навіть не погребував зняти з пальця пенсіонерки золоту каблучку. Після злочину закрив квартиру на ключ і утік.

Триває проведення призначених у справі експертиз і слідчих дій. Хлопцеві офіційно оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства. За тяжкий злочин – умисне вбивство людини з корисливих мотивів (ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України) – коростишівському Раскольникову загрожує однозначне позбавлення волі строком від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.



На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини