Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Міліція вилучає на ринках новорічну "вибухівку"

Міліція вилучає на ринках новорічну "вибухівку"

30-12-2010
УМВС України в Житомирській області були сформовані спеціальні групи міліціонерів, які періодично проводять рейди по місцях можливої реалізації піротехнічних виробів. Як прокоментував ситуацію заступник начальника УГБ УМВС України в Житомирській області Юрій Дем’яненко: «На даний час нашим управлінням спільно з представниками інших державних структур вже перевірено 33 стихійних ринки, 21 суб’єкт господарювання, які мають ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва і торгівлі піротехнічними засобами, та інші місця можливої реалізації населенню піротехнічної продукції».

«У ході проведення профілактичних заходів працівниками органів внутрішніх справ області було складено 18 адміністративних протоколів та вилучено із незаконного обігу понад 200 кілограм піротехнічних засобів» - додав він.

Цікавим фактом є і те, що до «вибухової» справи долучилися не тільки житомиряни, а й представники інших держав. Так, 31-річна громадянка однієї з країн СНД, окрім продажу господарських речей, тапочок, крему для взуття та святкових свічок, вирішила заробити «собі на новорічний стіл» ще й петардами. В «арсеналі» у продавщиці була і «Катюша» з двадцятьма ракетними пострілами, і «гранати», і різні салюти, і заряд з написом «сила динаміту», і практично «легендарна» петарда з досить промовистою назвою «Чорна смерть»...

Міліція вилучає на ринках новорічну "вибухівку"

Учням молодших класів та підліткам важко втриматись від спокуси відчути себе майже героєм кінострічки, прикупивши дещо із запропонованого «арсеналу».

На жаль, неповнолітні не дослухаються до попереджень міліції, батьків, а вчаться на трагічних історіях, що трапляються з ними або ж їхніми друзями. Як розповів 15-річний житомирянин Дмитро, петарди він не купує на ринках і торгівельних розкладках з тих пір, як його товариш, підірвавши ту ж таки «Чорну смерть», серйозно пошкодив руку та провів близько двох місяців у лікарні. Недитячі витівки скінчилися для нього надзвичайно плачевно.

Взагалі ж за час проведення комплексних профілактичних заходів на житомирських ринках було вилучено понад 4000 несертифікованих піротехнічних виробів.

Міліція вилучає на ринках новорічну "вибухівку"

Тепер затримані торгівці небезпечними «боєприпасами» нестимуть відповідальність за Кодексом України про адміністративні правопорушення, стаття 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) якого передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Шановні громадяни, застерігаємо вас від придбання несертифікованих піротехнічних виробів. Пам’ятайте, що на продаж піротехніки видаються ліцензії та сертифікати, а реалізація продукції здійснюється виключно в спеціалізованих магазинах. Продукція обов’язково має містити супровідну інструкцію із застосування виробу на державній мові.

Якщо ж продавець не надав вам зазначених документів, ви без жодних сумнівів можете бути певні – вам пропонують «самопал».

Антон СИЧЕВСЬКИЙ,
ВЗГ УМВС України
в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини