Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Шахраї видурили у молодого хлопця дорогий мобільник

Шахраї видурили у молодого хлопця дорогий мобільник

03-01-2011
До Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області звернувся 20-річний житель обласного центру з повідомленням, що невідомий чоловік, зловживаючи довірою, заволодів його мобільним телефоном «Nokia N-73». Як розповів Максим (імена змінені), він спокусився на пропозицію роботи, яку він так довго шукав. «Легкі» гроші за «легку» працю – обіцяло оголошення на стовпі поблизу продуктового магазину. Максим, не вагаючись, зателефонував за вказаним номером.

У ході телефонної розмови він домовився з невідомим чоловіком, який назвався Андрієм, про умови та оплату праці. Робота, яку йому доручили, полягала в наступному: на номер його мобільного перераховуються гроші в сумі 1000 гривень. Максим повинен був їх перевести на сім-карту, вказану представником роботодавця, в іншому населеному пункті Житомирщини. Хлопець повинен був виїхати туди для особистої зустрічі та отримати гроші на руки (іншими словами – операція переводу грошей в готівку). За таку нескладну роботу йому пообіцяли 150 гривень, решту суми належало віддати роботодавцю.

Максим без вагань погодився і через кілька днів зустрівся з парубком «від Андрія». Останній наполіг, щоб хлопець залишив йому свій мобільний телефон, як заставу чесної оборудки. Максим, не підозрюючи чогось недоброго, погодився, забравши лише власну сім-карту, на рахунок якої уже надійшло 1000 гривень.

В одному з міст області, вказаному роботодавцями, хлопця, звісно, ніхто не чекав, а час, витрачений ним на дорогу, шахраї використали на власну користь. Звернулись до сервісного центру мобільного оператора із повідомлення про втрату телефону та сім-карти, відновили мобільний номер і повернули власні 1000 гривень. При цьому у них залишився телефон Максима, для якого такою халепою закінчилася історія з пошуком «легких» грошей – ані копійчини, ані власного мобільного.

Як прокоментував подію начальник Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка: «Наразі особи шахраїв встановлені, відносно них порушена кримінальна справа за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді штрафу або виправних робіт на строк до двох років чи обмеження волі на строк до трьох років».

ВЗГ УМВС України
в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини