Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
 В Житомирі начальник міліції... наздогнав та затримав банду рецидивістів, які пограбували автобус

В Житомирі начальник міліції... наздогнав та затримав банду рецидивістів, які пограбували автобус

30-09-2014
Власні уважність та спостережливість начальника Житомирського районного відділу міліції Олександра Мельника стали запорукою оперативного розкриття злочину. Вже за годину після вчиненого злодіяння винуватці були затримані та доставлені до райвідділку.

Днями до чергової частини Житомирського районного відділу міліції надійшло повідомлення про грабіж у с. Глибочиця, де жертвою зловмисників став водій маршрутного автобуса. Чоловік розповів, що невідома особа відкрито викрала з транспортного засобу його барсетку, завдавши при цьому заявникові збитків на суму понад 1000 гривень. Водій зміг детально описати прикмети зловмисників та повідомити марку автомобіля, на якому вони зникли.

На місце події було направлено слідчо-оперативну групу, працівники якої працювали безпосередньо із заявником і збирали першочергову інформацію та речові докази. Водночас про відомі прикмети зловмисників та їх автівку було сповіщено усі зовнішні наряди правоохоронців, які забезпечували громадський порядок та вартували автошляхи. У с. Глибочицю виїхав і керівник районного підрозділу міліції Олександр Мельник.

– Дорогою до місця події в обласному центрі мені на очі потрапив підозрілий автомобіль, який за прикметами був схожий на розшукуваний. У його салоні знаходилося двоє чоловіків. – розповідає начальник міліції Житомирського району.

Викликавши на допомогу працівників управління Державної служби охорони при УМВС, Олександр Мельник переслідував підозрілу ВАЗівку. Професійне чуття не підвело: у зупиненому врешті автомобілі знаходилися раніше судимі житомиряни віком 31-го та 26-ти років. Під час огляду салону правоохоронці виявили щойновикрадені у водія автобуса речі, які заявник згодом упізнав. На місце зупинки транспортного засобу прибула слідчо-оперативна група, яка й вилучила виявлене.

Самі молодики у вчиненому злодіянні зізналися і мотивували свої дії власною вдачею до «легкого заробітку». З їх слів, вони випотрошили викрадену барсетку й дорогою до Житомира викинули її та спустошений гаманець. Окремі речі правоохоронці знайшли на узбіччях автодороги.

Нині триває досудове розслідування кримінального провадження за фактом грабежу, учиненого за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України). Обом чоловікам офіційно оголошено про підозру у вчиненні злочину. За чинним законодавством, подібні дії караються ув’язненням від чотирьох до шести років.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян, нагадуючи, що у розкритті таких злочинів, як грабіж, важливе значення має фактор часу: чим швидше міліція отримає повідомлення про злочин, тим менше шансів у зловмисників зникнути, натомість більше їх у правоохоронців для того, аби оперативно затримати винних й повернути викрадене заявникові.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини