Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирській області затримали крадіїв телефонних кабелів з 10 кг дроту

У Житомирській області затримали крадіїв телефонних кабелів з 10 кг дроту

04-12-2014
Працівники Коростенського міськвідділу міліції застали трьох місцевих жителів поблизу пошкодженої лінії телефонного зв’язку, коли ті, обпаливши обмотку на дротах, збиралися нести їх на пункт прийому металобрухту.

Нині встановлено їх причетність до десятка таких правопорушень, - повідомила Житомир.info прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Пошкодження та викрадення дротів з мережі ліній телефонного зв’язку почалися ще в листопаді. Щоразу працівники ПАТ «Укртелеком» виявляли, що зловмисники зрізали кабель з опор, залишаючи без телефонного зв’язку та доступу до мережі Інтернет мешканців приватного сектору Коростеня Житомирської області.

Правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення осіб, причетних до крадіжок. До заходів долучилися й зв’язківці, патрулюючи разом з міліційними нарядами, а також оперативно сповіщаючи про пошкодження на лініях зв’язку, які ймовірно могли бути пов’язані з викраденням кабелю.

- Аналізуючи спосіб та час вчинення крадіжок, ми дійшли висновку, що зловмисники зухвало викрадали кабелі у світлу пору доби, щоправда, обирали безлюдні місця. До того ж, окремо правоохоронці відпрацювали точки, де вони могли здавати добутий метал, адже було зрозуміло, що саме мідний дріт цікавив їх у якості поживи, - говорить начальник Коростенського МВ УМВС Ігор Жміда.

Заходи міліції дали очікуваний результат: ранньої пори правоохоронці помітили трьох чоловіків неподалік місця, де нещодавно було пошкоджено лінію телефонного зв’язку. Під час огляду у них виявили металеві кусачки та ніж, а у пакеті – щойно обпалений у вогнищі кабель. У чоловіків вилучили майже 200 м мідного дроту вагою близько 10 кг.

- Встановлено, що всі троє – місцеві жителі віком 28, 31 та 40 років, мають кримінальне минуле, ніде не працювали й шукали легкого заробітку. Тривають розслідування кримінальних проваджень за ч.2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, - повідомив Ігор Жміда.

Окрім того, правоохоронці перевіряють, чи не причетні чоловіки до інших аналогічних кримінальних правопорушень, учинених на території району. Наразі встановлено, що близько десятка таких крадіжок вчинили саме вони.

За чинним законодавством, злодіям загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини