Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
"Чорні металісти" беруть все: бідони, паркани, хрести

"Чорні металісти" беруть все: бідони, паркани, хрести

14-03-2011
З території парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна, що в обласному центрі, невідомі примудрилися поцупити дві металеві секції огорожі. А у Коростенському районі демонтовано шість секцій металевого паркану, що були встановлені довкола сільської дільничної амбулаторії. Як згодом з’ясували працівники міліції, спромігся на такий вчинок 40-річний житель сусіднього населеного пункту.

Певно, захотілося меду жителю Чуднівського району, коли він підбирав ключа до замка приміщення пасіки. Натомість довелося, як кажуть, не солодко ївши, залишати товариство. Аби візит не був марним, чоловік прихопив з собою алюмінієві бідон та дві бочки. Згодом дільничні вилучили викрадене та повернули власникам.

12 березня в одному з сіл Житомирського району із приміщення корівника сільськогосподарського підприємства було викрадено понад 20 алюмінієвих бідонів різною ємністю та металеві ланцюги до транспортера.

Працівники райвідділу за підозрою у вчиненні злочину затримали двох непрацюючих місцевих молодиків, що таким чином намагався підзаробити на чергову дозу оковитої. Заради цього, як показує практика, «металісти» готові ризикувати здоров’ям, а інколи й життям.
11 березня до Любарського РВ звернувся приватний підприємець, який повідомив, що із території орендованого ним ставка викрадено електродвигун. Причетними до цього, встановили міліціонери, є двоє місцевих жителів – 20 та 25 років.

Іншими вартісними об’єктами посягань є автомобільні акумулятори, які не лише викрадають з гаражів, але й знімають безпосередньо з автомобілів. В одному з сіл Житомирського району із вантажного автомобіля «МАЗ», залишеного господарем уночі поблизу подвір’я власного будинку, демонтовано два акумулятори загальною вартістю близько 5 тисяч гривень.

До речі, приватна власність громадян чи не найбільше потерпає від охоплених металевою лихоманкою. У пошуках залізяччя вони не гребують нічим, особливо зосередивши свою увагу на полишених у холодну пору дачних будинках жителів області. Відповідні кооперативи без надійної охорони стають найбільш привабливими і, на жаль, досить прибутковими для «металістів-любителів».

Нещодавно житель Коростеня, відвідавши свій будиночок за містом, отримав неприємний сюрприз. Невідомі вщерть розікрали дачу: забрали городній інвентар, бак для води, два газових балони і плиту, металевий візок та інші господарські речі.

Оперативники карного розшуку встановили причетність до діяння та затримали непрацюючого раніше судимого жителя райцентру, проте повернути викрадене, що було реалізоване у пункті прийому металобрухту, навряд чи вдасться найближчим часом.

Січкарня, електродвигун, саморобний електричний різак, алюмінієві бідон та каструлі – цим вдалося поживитись злодіям у підсобному приміщенні домогосподарства іншої 83-річної жительки Коростеня. Вийшовши на подвір’я вранці, пенсіонерка лише руками сплеснула. До міліції звернувся її зять.

Проте «металісти-професіонали» беруть, себто цуплять, не розмінюючись на дріб’язок. Уночі із подвір’я жительки Володарськ-Волинського було викрадено відразу 300 кг брухту чорного металу, а із дачної ділянки у Житомирському районі – металевий вагончик вагою близько 2,5 тонн.

Однак вершиною цинізму та аморальності є крадіжки з кладовищ. У Бердичівському районі дільничні інспектори затримали 20-річного парубка, який, не дивлячись на молодий вік, уже має кримінальне минуле. Наразі хлопець обґрунтовано підозрюється у крадіжках металевих хрестів з могил в одному з сіл. На сьогодні він визнав щонайменше дві із них, за якими міліціонери вилучили викрадене до моменту його розпилювання на частини та здачі на прийомний пункт.

Як прокоментував ситуацію начальник управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктор Бугіра, за час проведення на території області спеціальних оперативно-профілактичних заходів щодо протидії крадіжкам та незаконним операціям з металом працівники міліції закрили 16 підпільних пунктів прийому металобрухту.

Алла ВАЩЕНКО,
ВЗГ УМВС України
в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини