Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Двоє скалічених людей лежали всю ніч у кюветі

Двоє скалічених людей лежали всю ніч у кюветі

19-04-2011
Ранком 18 квітня на ґрунтовій дорозі, що веде з хутора Бобрик до Коростишева, зупинився автомобіль. Водій ще здалеку помітив якусь перешкоду своєму рухові, що знаходилася просто посеред дороги. Під’їхавши до неї ближче, чоловік побачив розбитий моторолер, частини якого були безладно розкидані по ґрунтовці. Неподалік знаходився і шлем, який, певне, мав належати водієві постраждалого скутера. Оглядаючи понівечені рештки, чоловік підійшов до узбіччя і жахнувся: в кюветі лежало двоє чоловіків, один з яких уже був мертвий, а інший ледве дихав.

Про те, що на ґрунтовій дорозі трапилася страшна дорожньо-транспортна пригода, сумнівів не було. На місце трагедії чоловік викликав «швидку» і повідомив до міліції. Наряд працівників ДАІ та слідчо-оперативна група, що прибули за викликом, почали огляд місця події. Ледь притомний учасник ДТП, 22-річний мешканець Коростишева, розповів правоохоронцям, що біда трапилася напередодні пізно увечері. За словами молодика, він зі своїм 33-річним товаришем їхав скутером по дорозі, коли на них було скоєно наїзд автомобіля «ВАЗ-2101» зеленого кольору.

Від лобового зіткнення розтрощило моторолер, а водій та пасажир відлетіли геть на узбіччя. Удар спричинив ушкодження і «копійці»: на місці трагедії залишився передній бампер. Водій автомобіля вийшов з машини, перелякано подивися на те, що трапилося, поспіхом зняв номерні знаки з бампера і… щодуху помчав геть з місця ДТП. Як розповідає постраждалий, водій скутера на той момент ще був живий і вони разом благали автомобіліста допомогти їм, хоча б елементарно викликати «швидку». Але той, перелякавшись побаченого, не зважав на жодні благання. Відтак, двоє чоловіків залишилися лежати в кюветі, залишені без будь-якої надії на чиюсь допомогу.

– Мене фактично паралізувало від болю, - розповідає постраждалий. – Я навіть не міг дотягнутися до свого мобільного, ані підповзти до товариша, який просто стікав кров’ю.

Попри втечу водія «копійки», покалічені люди все ж сподівалися на те, що він повідомить когось про те, що сталося, і їм буде надано допомогу. Проте чоловіки пролежали в кюветі аж до ранку: вночі дорогою ніхто не їхав, а водій «Жигуля» так, певне, і не викликав «швидку». На жаль, отримані тілесні ушкодження, отримані внаслідок пригоди водієм скутера, виявилися занадто тяжкими. Своєчасна медична допомога, звісно, могла б урятувати його життя. Але за відсутності такої 33-річний чоловік помер.

На розшук водія «ВАЗ-2101» було зорієнтовано працівників ДАІ, що несли службу на автодорогах. До цих заходів було залучено й громадськість. Безпосередньо в Коростишівському районі працювали розшуківці ДАІ та райвідділку міліції. Пошуки тривали цілий день. І дали таки свої результати.

Надвечір правоохоронці встановили, що на схожому за прикметами автомобілі їздить 20-річний житель Коростишева. Працівники ДАІ завітали за адресою його проживання. Назустріч їм вийшли сам молодик разом з матір’ю. Як пояснила жінка, вони вже самі збиралися їхати до райвідділку, щоб розповісти про те, що трапилося з її сином. Молодий хлопчина ще до того часу не вийшов з шокового стану. Він розповів, що дійсно був учасником страшної ДТП. Того фатального вечора він їхав до дівчини в хутір Бобрик, коли помітив скутер, який петляв дорогою. Наближаючись до «копійки», водій скутера несподівано виїхав на зустрічну смугу руху. Хлопець сподівався, що він повернеться на свою полосу дороги, проте так не трапилося.

Свій автомобіль після трагедії хлопчина сховав у лісопосадці неподалік кладовища в тому ж хуторі Бобрик. Місце схованки він показав уже сам.

Молодика затримано. Вже порушено кримінальну справу за ст.135 Кримінального кодексу України. Як не прикро, але через ненадання необхідної допомоги, учасник ДТП несе відповідальність не за скоєння пригоди, а саме за залишення у небезпеці людини. Санкція передбачає позбавлення волі аж до 8 років. Як складеться доля молодої людини далі, вирішить суд. Але те, що вона в одну мить виявилася однозначно поламаною, не викликає жодних сумнівів.

Ольга НОМЕРЧУК,
УДАІ УМВС


Читайте також:

Водій розчавив скутер з двома чоловіками та втік

Двоє скалічених людей лежали всю ніч у кюветі

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини