Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
СБУ знайшла сліди мільйона, який розтринькали

СБУ знайшла сліди мільйона, який розтринькали

06-05-2011
На Житомирщині Службою безпеки України викрито факт розтрати директором товариства з обмеженою відповідальністю 1 млн. гривень бюджетних коштів, призначених для створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення Олевського району, що перебуває на обліку в державній службі зайнятості.

Оперативники встановили, що у серпні 2010 року в рамках виконання постанови КМ України «Про створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення» та відповідної обласної програми між Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури Житомирської ОДА і товариством з обмеженою відповідальністю Олевщини, що надає послуги з монтажу гірничого обладнання, було укладено договір про спрямування та освоєння коштів на створення робочих місць.

На його підставі у вересні-жовтні на рахунок ТОВ було перераховано бюджетні кошти у сумі 1 млн. 6 тис.гривень, призначені для створення 13 нових робочих місць, які товариство було зобов’язане зберігати протягом 2 років. В іншому випадку до кінця поточного року кошти повинні бути повернуті до Житомирської ОДА.

У рамках виконання договору олевське товариство уклало угоди з двома київськими фірмами про постачання обладнання, необхідного для відкриття металообробного цеху та, відповідно, створення нових робочих місць.

Однак ініційованою СБУ позаплановою перевіркою КРУ встановлено, що умови договору станом на квітень п.р. виконано не було: нові робочі місця не створено, державні грошові кошти у сумі понад 1 млн.гривень на рахунок замовника не повернуто. Крім того, частину обладнання, яке підприємство нібито придбало в рамках виконання договору, до звірки взагалі пред’явлено не було, на частину – відсутні технічні паспорти. Тож перевірити, наскільки придбане обладнання відповідає специфікації - неможливо.

26 квітня ц.р. стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю слідчим підрозділом Управління СБ України в Житомирській області порушено кримінальну справу за ознаками вчинення розтрати бюджетних грошових коштів у особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, тобто злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.
Слідство триває.

Прес-група УСБ України
в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини