Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Бережіть паспорт

Бережіть паспорт

11-05-2011
Економічні шахрайства, якщо можна так класифікувати на окремі категорії способи ошуканста, сьогодні, безперечно, посіли одне з чільних місць. При чому їх масштаби варіються у залежності від апетитів сучасних бендерів та можливостей потенційних клієнтів. Серед зафіксованих працівниками міліції як давно відомі, втім від того не менш популярні, схеми, так і «свіженькі».
Проте розпочнемо з традиційного, але не без оригінальності, сюжету. 30-річний житель Овруча наприкінці квітня отримав «запрошення» до суду, причиною якого стала несплата кредитного боргу. Проте ні він сам, ні його рідні жодних фінансових зобов’язань перед банківською установою не мали. Однак, як з’ясувалось, запозичення на ім’я чоловіка (з відповідними супроводжуючими документами) таки було офорлено. Такі дива пояснюються просто.
Кредит за паспортом чоловіка оформив його знайомий. А документ до нього потрапив, ну майже, випадково. Чоловіки разом чаркували, а коли один з них стомився, інший взявся порядкувати у нього вдома, а що не було чого прихопити, то тимчасово «позичив» паспорт.
Як розповів начальник Овруцького РВ Володимир Башинський, з цим посвідченням особи він звернувся до банку, маючи на меті отримати кредит. Упевненості у реалізації задуманого додавав той факт, що в установі працювала знайома, яка взялася допомогти чоловікові, напевно знаючи про фальсифікацію. А ще одним спільником став фотограф-любитель, що крадькома зробив світлину справжнього власника паспорту для банківських документів. Тож незабаром 4 тисяч гривень опинилися у руках винахідливого чоловіка. За отримані кошти він придбав домашній кінотеатр, та, певно, розрахувався з «добродіями»-помічниками.
Ці події відбувалися у 2007, а повістка до суду прийшла потерпілому у 2011, за цей час його борг перед банком зріс до… 40 тисяч гривень. Втім навіть, коли працівники міліції встановили, хто насправді отримав кредит, розраховуватись було нікому – організатор цієї задумки помер.
Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України відносно працівника банку та іншого спільника. Хто ж сплачуватиме борг наразі питання риторичне.
Несподіваним розвитком подій обернулась довіра чотирьох жителів одного з північних районів області до 28-річного житомирянина. Чоловік, займаючись юридичною діяльністю, отримав від них доручення на представлення інтересів у суді щодо стягнення коштів-доплат за їх роботу на території радіоактивного забруднення і зумів виграти справу. Проте чужі гроші, до речі досить значні, певно, не давали спокою. А тому без відома клієнтів він відкрив на їх імена рахунки у банківській установі, куди й були перераховані кошти. Загалом таким чином підприємець отримав понад 200 тисяч гривень, якими розпорядився на власний розсуд.
На даний час прокуратурою району відносно підозрюваного порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльність до трьох років.
Сюжети різні, причини подібні – легковажність, безпечність та надмірна довірливість і ваші гроші… уже не ваші.
Автор статті: Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини