Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирянка на камеру розповіла, як віддала 4 тисячі доларів за «порятунок» сина

Житомирянка на камеру розповіла, як віддала 4 тисячі доларів за «порятунок» сина

17-02-2017
Люди похилого віку усе частіше потрапляють у сіті шахраїв, самовільно віддаючи їм гроші, буцімто, за порятунок своїх рідних. На такий гачок потрапила і житомирянка Таїсія Іванівна.

«Близько десятої години вечора задзвонив домашній телефон і голосом сина мені говорять: «Мама, у мене біда, я потрапив в аварію, мені потрібні гроші. Я розбив свою машину, а за кермом машини, з якою я зіштовхнувся була дівчина, а її батько прокурор. Зараз вона лежить у лікарні без свідомості. Мені потрібні гроші, ти можеш мені допомогти?». Я кажу, що можу дати 4 тисячі доларів», - розповіла на брифінгу в управлінні Нацполіції в Житомирській області 17 лютого ошукана житомирянка.



Далі, каже жінка, події розгортались надто швидко. За півгодини до неї приїхав нібито друг сина та забрав у старенької гроші. Лише під ранок пані Таїсія оговталась від стресу, а от подзвонити сину жінка наважилась лише по обіді.

«Я в обід, ближче до години дня, подзвонила сину, а він вдома і каже: ніякої аварії не було, тебе ввели в оману», - говорить жінка.

У поліції зазначають: шахраї продовжують користуватись довірою людей. Лише за пів лютого правоохоронці нарахували 15 осіб, ошуканих саме у такий спосіб. А от знайти та довести провину шахраїв, кажуть в поліції, надто складно. Тому радять: не звертати увагу на сумнівні дзвінки, перевіряти інформацію і одразу телефонувати на лінію 102.

«Не звертати увагу на дані виклики, тому що це стовідсотково кримінальні дії, які проводяться лише для того, щоб заволодіти вашими коштами. Потрібно телефонувати на «102». Ми маємо в розробці декілька груп осіб, які вчиняють дані злочини, у тому рахунку і на території Житомирської області. Основна проблематика доведення цих злочинів, адже використовують одноразові телефони, одноразові sim-карти. Карти одразу блокуються, або спливають зняття коштів або на непідконтрольній території, або в інших областях, які знаходять на значній відстані», - розповідає заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

Щоб попередити поширенню шахрайств на Житомирщині, дільничні поліцейські роздають людям інформаційні листівки, де чітко прописано, як не потрапити у тенета ошуканців та куди звертатись у разі потреби.






На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини