Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини

УБОЗівці накрили наркогрупу, яка існувала з 2009 року

06-09-2011
Згубним стало прагнення до наживи для трьох житомирян. Ніде не працюючи, хлопці шукали легких і швидких грошей. На певний час їм здалося, що вони таки знайшли спосіб втілити свої бажання в реальність.

27-річний Андрій (авт. - ім’я змінено) став організатором та ініціатором ведення активної «підприємницької» діяльності, що і в прямому, і в переносному сенсі мала специфічний присмак. У першому значенні – коноплі, а в другому – криміналу.

Довкола своєї ідеї хлопець об’єднав ще трьох знайомих, з якими і взялися до конкретної справи. Віднайшовши можливість заготовити у значному обсязі сировину, тобто марихуану, самостійно її сушили, переробляли та готували до товарного продукту – канабісу.

Уже його збували у молодіжному середовищі, у тому числі і в розважальних та навчальних закладах. Один з учасників групи здобував освіту у столиці, тож, приїжджаючи на вихідні до Житомира, запасався не лише харчами, але й наркотиками.

У ситуацію вчасно втрутились працівники УБОЗ УМВС України в Житомирській області, які простежили канали надходження наркопродукції на чорний ринок від рядового покупця до організатора. Було встановлено, що проіснувала група упродовж вересня 2009 - березня 2010 років. Під час затримання безпосередньо у наркоділків було вилучено близько 7,5 кг канабісу, уже підготовленого для подальшого збуту.

Як розповів перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор Савченко, відносно затриманих було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.

Один із молодиків, у 2010 - ще неповнолітній, намагаючись уникнути відповідальності, певний час переховувався від слідства. Однак нещодавно і його було затримано на території сусідньої держави та передано до правоохоронних органів України. Кримінальна справа відносно нього у зв’язку із оголошенням у розшук була виділена в окреме провадження, а тепер також направлена до суду.

Відносно його колег феміда уже винесла свій вердикт: організатору – 5 років позбавлення волі, його двом добровільним помічникам – по 4,5 років. Тож тепер за легке життя доведеться платити роками ув’язнення.

Алла Ващенко,
СЗГ УМВС України
в Житомирській області


УБОЗівці накрили наркогрупу, яка існувала з 2009 року

УБОЗівці накрили наркогрупу, яка існувала з 2009 року

УБОЗівці накрили наркогрупу, яка існувала з 2009 року

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини