Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Керівника навчального закладу в Житомирській області оштрафували на 1,5 млн грн

Керівника навчального закладу в Житомирській області оштрафували на 1,5 млн грн

09-11-2017
За приховування трудових відносин і підміну їх цивільно-правовими директору навчального закладу Житомирської області доведеться сплатити понад 1,5 мільйона гривень штрафу.

Про це 8 листопада повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«Під час інспекційного відвідування одного з навчальних закладів Житомирської області фахівці управління Держпраці у Житомирській області встановили порушення вимог трудового законодавства в частині допущення до роботи працівника без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу. Зокрема, посилаючись на обмежене фінансування навчального закладу у 2017 році, наказом директора було проведено скорочення штатної чисельності працівників за рахунок 16 посад чергових. Проте наказу чи іншого розпорядчого документу про реорганізацію закладу та нового штатного розпису, затвердженого Міністерством освіти і науки України, в якому б дані 16 посад були скорочені, інспекторам праці не надали. В свою чергу, зміни до штатного розпису затвердив сам директор даного навчального закладу», - пояснює прес-служба.

За даними управління, наказом директора 16 чергових попередили про звільнення за скороченням штатів та запропонували перейти працювати на умовах цивільно-правового договору з посадовим окладом 3 200 гривень, з чим всі вони погодились. Таким чином, керівництвом в особі директора було укладено 16 подібних договорів з черговими.

«Під час інспекційного відвідування спеціалісти Управління Держпраці встановили, що вищезазначені цивільно-правові договори містять ознаки трудових, а саме: чергові виконують свої функціональні обов’язки на робочих місцях, дотримуються правил внутрішнього трудового розпорядку навчального закладу, працюють по графіках змінності, затверджених директором, не можуть особисто організувати свій режим роботи та відпочинку, не мають права самовільно залишити робоче місце, виконують вказівки керівництва щодо послідовності проведення робіт, не мають права передоручити роботу та організувати її на власний розсуд. Крім того, заробітну плату черговим виплачували у терміни, передбачені трудовим законодавством, а не за фактично виконаний обсяг робіт чи надання послуг, як цього вимагають відносини цивільно-правового характеру», - інформує прес-служба.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України, у разі встановлення фактичного допуску до роботи найманого працівника без оформлення трудового договору, встановлено штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

За вказані порушення керівництвом Управління Держпраці у Житомирській області накладено штрафну санкцію у розмірі 1 536 000 гривень, - інформує установа.

«Управління Держпраці вкотре наголошує, що відповідно до частини 5 статті 50 Закону України «Про зайнятість населення» роботодавцям забороняється застосовувати працю громадян без належного оформлення трудових відносин, вчиняти дії, спрямовані на приховування трудових відносин»,
- повідомляє прес-служба.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини