Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
На Житомирщині діяльність шести "наркодиллерів" оцінили в п’ятдесят років позбавлення волі на всіх

На Житомирщині діяльність шести "наркодиллерів" оцінили в п’ятдесят років позбавлення волі на всіх

07-10-2011
Довгими роками ув’язнення закінчилась діяльність організованної злочинної групи у складі 6 жителів обласного центру. Будучи самі наркозалежними, ділки виготовляли та активно поширювали наркотичні засоби на території міста, тим самим спонукаючи до цього й інших, в основному підлітків та молодь.
У ході розслідування кримінальної справи було встановлено, що злочинна група діяла упродовж квітня-листопада 2010 року. Загалом упродовж цього періоду ними було виготовлено понад 5 тисяч 250 мілілітрів опію ацетильованого, що за цінами чорного ринку складає близько 350 тисяч гривень.

Повідомляє Алла Ващенко, сектор зв'язків з громадськістю У МВС України в Житомирській області.

Для виготовлення наркотичних засобів злочинці використовували орендовану квартиру в обласному центрі та дачний будинок в одному з кооперативів Житомирського району. Помешкання належало одному з членів угрупування і в той час саме будувалося. Тож використовували підсобне приміщення.

Як розповів начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області Ігор Заєць, затримали підозрюваних працівники підрозділу безпосередньо під час такого візиту на дачу. Чоловіки щойно завершили виготовлення опію й збиралися повернутись в обласний центр. Однак їх планам зашкодили оперативники, які терпляче очікували, допоки злочинці вийдуть з приміщення.

Під час затримання у злочинців, а їх було троє, у тому числі організатор, вилучено близько 5 стаканів макової соломки, ще стільки ж уже переробленої сировини, 40 мілілітрів готового щойно звареного ацетильованого опію, прекурсори. Обладнання для виготовлення наркотику оперативники виявили у самому приміщенні. Зважаючи, що затримані приїздили в будинок чи квартиру з цієї метою, практично, через день – обсяги обігу наркотичних засобів кваліфікуються як особливо великі.
На Житомирщині діяльність шести "наркодиллерів" оцінили в п’ятдесят років позбавлення волі на всіх

Уже згодом, після порушення кримінальної справи, було затримано ще трьох учасників групи та проведено низку обшуків. Підозрюваним інкримінувалося незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів, прекурсорів, організація та утримання місць для незаконного вживання та виготовлення наркотичних засобів, а також використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів. Встановлено легалізацію та використання коштів, отриманих від незаконного обігу наркотичних засобів, на загальну суму понад 100 тисяч гривень. П’ятеро із членів угрупування уже мали судимості за злочини, пов’язані, переважно, з наркотиками.

Нещодавно Житомирський районний суд виніс відносно обвинувачених вирок, відповідно до якого троє з них отримали по вісім років позбавлення волі, інші учасники угрупування – від 4 до 5 років. Усі з конфіскацією майна.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини